Класичний рецепт жульена . Блюдо просте у приготуванні , але при цьому незмінно популярне на святкових столах і в щоденній кухні.
Щоб приготувати жульєн з печерицями нам знадобиться:
- печериці -500 г
- вершкове масло – 50 г
- сир твердих сортів – 150 г
- сметана – 250 г
- борошно – ст. л .
- лимонний сік -1 ч. л.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування жульена з печерицями :
Нарізати дрібно гриби , обсмажити на вершковому маслі. Муку також обсмажити (окремо ) , змішати зі сметаною , довести до кипіння. Додати лимонний сік , посолити , зняти з плити.
Гриби укладаються в кокотниці , зверху кладеться сметанний соус і натертий сир. Блюдо ставлять у добре розігріту духовку , випікають до утворення сирної скоринки.
Приємного апетиту!