Жульєн з індички на сковороді

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Жульен из индейки на сковороде

Блюдо , про яке я розповім вам сьогодні , було приготовлено експромтом . Одного разу , зайнявшись приготуванням обіду , я стояла і роздумувала над тим , чого б такого смачного створити з апетитного філе індички , яке знайшлося у мене в холодильнику, і пакетика ароматних шампіньончиків … Першим , що спало на думку , було рагу , на зміну прийшла думка про жарке , потім захотілося зварити який-небудь незвичайний супчик … Закінчилося все тим , що на одній із сторінок своєї кухонної записної книжки , я побачила рецепт жульена . З урахуванням того , наскільки я люблю це чудове блюдо , виникла ідея приготувати саме його ! І , незважаючи на те , що в оригінальному рецепті використовувалося куряче філе , я вирішила ризикнути і замінити його індичкою. Тепер я анітрохи не шкодую про проведений тоді експерименті , а дивовижно смачний жульєн з індички на сковороді став частим гостем на моєму столі!
Щоб приготувати жульєн з індички на сковороді , вам знадобиться:

  • філе індички – 350-400 г
  • свіжі печериці – 300 г
  • пшеничне борошно – 1 ст. л .
  • сметана – 250 г
  • молоко – 250 г
  • вершкове масло – 5 ст. л .
  • твердий сир – 50 г
  • перець чорний мелений
  • сіль

Як приготувати жульєн з індички на сковорідці :

1 . Насамперед слід приготувати соус для жульена . Для цього пшеничне борошно висипати на суху розпечену сковороду і злегка обсмажити , не чекаючи зміни кольору даного продукту. Обсмажену муку трохи остудити , після чого додати в неї 2 ст. л . вершкового масла і , часто помішуючи , продовжити готувати. Коли масло розтопиться , влити в сковороду молоко , додати дрібку солі , перемішати суміш і довести до кипіння. Додати в соус сметану , знову перемішати і дочекатися закипання. Зняти сковороду з соусом з вогню і на час відставити убік.
2 . Печериці перебрати , очистити від сміття , помістити в друшляк , промити і обсушити , виклавши на паперові рушники (як варіант , залишити на деякий час в друшляку ) . Нарізати гриби скибочками ( невеликими пластинками ) .
3 . Філе індички ретельно вимити під проточною водою , обсушити , нарізати соломкою середньої величини.
4 . Твердий сир натерти на середній або крупній тертці.
5 . У сковороді або сотейнику розтопити і розігріти 2 ст. л . вершкового масла. Викласти в сковороду філе індички , обсмажити до золотистого кольору протягом декількох хвилин.
6 . До обсмаженого філе додати нарізані печериці , трохи посолити і поперчити всі інгредієнти , перемішати і продовжити готувати до тих пір , поки м’ясо не стане досить м’яким.
7 . У сковороду з індичкою і грибами влити приготований раніше соус.
8 . Полити майбутній жульен ложкою попередньо розтопленого вершкового масла і посипати тертим твердим сиром.
9 . Помістити сковороду з жульєном в попередньо розігрітий до 180 градусів духовку і запікати страву протягом 30 хвилин.
10 . Через півгодини витягти жульєн з духовки і відразу ж подати на стіл.

Скажу вам по секрету , що запропонований вище варіант приготування жульена з індички – далеко не єдиний у моєму кулінарному арсеналі ! Не менш смачною ця страва виходить з чудовими малесенькими опеньками або запашиста білими грибочками ! Ви також можете спробувати додати в даний рецепт які небудь свої зміни ! Наприклад , підкреслити смак і аромат страви за допомогою щіпки сушеного орегано або базиліка ! Або використовувати для приготування заливки ніжні вершки. Експериментуйте , фантазуйте , балуйте своїх близьких чудовими кулінарними витворами власного приготування!

236_14_10_2013_200

Готуйте з задоволенням і приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.