Закуска “Грибочки”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Закуска "Грибочки" 9

Зовсім скоро наступають новорічні свята, і господині вже починають замислюватися не тільки про прикрасу свого житла, а й про те, як же здивувати своїх гостей. Закуска “Грибочки” допоможе вам оригінально прикрасити святковий стіл. Зробіть кілька тарілочок з такими “грибочками” і подивіться, з яким задоволенням і цікавістю вони будуть з’їдені.

Інгредієнти для закуски “Грибочки” з яєць:

  • Яйця (зварені круто) 5 штук
  • Масло вершкове 50 грам
  • Шинка 100 грам
  • Цибуля зелена 5-6 штучок
  • Помідори 5 штук
  • Зелень петрушки за смаком
  • Огірок солоний 1 штука
  • Огірок свіжий 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Інвентар:

Ніж кухонний, блендер, дошка обробна, столова ложка, пластикова трубочка, блюдо для подачі.

Приготування закуски “Грибочки” з яєць:

Крок 1: Готуємо інгредієнти.

ce5637

Спершу підготуйте всі інгредієнти. Яйця відваріть, остудіть і очистіть від шкаралупи. Овочі та зелень як слід промийте та висушіть. Вершкове масло трохи розм’якшіть при кімнатній температурі.

Крок 2: Готуємо яйця і помідори.

7ed4d5

У очищених яєць відріжте з одного боку тільки саму верхівку, а з протилежного боку, що ширше, відріжте побільше, щоб можна було легко вийняти жовтки.

9db645

У помідорів зріжте верхівки, а потім вичистіть томати ложкою від насіння і м’якоті, щоб вийшли порожні всередині овочі.

Крок 3: Готуємо начинку для “грибочків”.

5b8e5b

Солоний огірок, шинку і зелену цибулю поріжте невеликими кубиками і з’єднайте в чаші блендера. Подрібніть все.

b1bcb7

Додайте до подрібнених інгредієнтів яєчні жовтки і вершкове масло.

2835dc

Перемішайте з допомогою блендера, але не перестарайтеся, перетвори все в абсолютно однорідну масу, більше має бути схоже на пасту. Досить буде перемішувати 5-6 секунд. Наприкінці посоліть і поперчіть.

Крок 4: Збираємо закуску “Грибочки”.

3d5307

Заповніть подрібненими інгредієнтами підготовлені раніше помідори і яйця. Начинка повинна щільно лежати в порожнинах, не випадаючи назовні.

ff8b14

Візьміть блюдо для подачі. Поставте на нього фаршировані яйця широкою стороною вниз. Це будуть ніжки від “грибочків”. Наверх яєць поставте так само заповнені начинкою помідори. Це вже “грибні” капелюшки. Кріпити їх ніяк між собою не треба, просто ставте так, як ставиться.

Крок 5: Прикрашаємо закуску “Грибочки”.

6cd32c

Наші “грибочки” майже готові, але, погодьтеся, чогось ще не вистачає. Все правильно, залишилося їх прикрасити. Для цього з білків за допомогою пластикової трубочки виріжте кружечки. Нарвіть свіжу зелень, а свіжий огірок поріжте тонкими шматочками.

1b2c21

Зелень покладіть біля підніжжя “грибів”, скибочки свіжого огірка красиво розкладіть навколо, а кружечки з яєчних білків обережно поставить на капелюшки. У вас вийдуть смачні і їстівні мухомори, які вже можна подавати на стіл!

Крок 6: Подаємо закуску “Грибочки”.

b8a4d4

Ось така апетитна закуска у вас вийде! Виглядають “грибочки” яскраво, оригінально і смачно. Але не довго їм судилося прикрашати святковий стіл, так як з’їдаються вони майже відразу ж. Але головне, що з такою закускою ваш стіл точно буде самим-самим, і свято ви і ваші гості відзначите з гарним настроєм.
Смачного!
Поради до рецепту:– Замість шинки підійде куряче м’ясо, копчене або відварне.- Білі крапочки на грибочки так само можна зробити за допомогою сметани або майонезу.
Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.