Закуска “Грибочки”

» » » Закуска “Грибочки”
Закуска “Грибочки”

Зовсім скоро наступають новорічні свята, і господині вже починають замислюватися не тільки про прикрасу свого житла, а й про те, як же здивувати своїх гостей. Закуска “Грибочки” допоможе вам оригінально прикрасити святковий стіл. Зробіть кілька тарілочок з такими “грибочками” і подивіться, з яким задоволенням і цікавістю вони будуть з’їдені.

Інгредієнти для закуски “Грибочки” з яєць:

  • Яйця (зварені круто) 5 штук
  • Масло вершкове 50 грам
  • Шинка 100 грам
  • Цибуля зелена 5-6 штучок
  • Помідори 5 штук
  • Зелень петрушки за смаком
  • Огірок солоний 1 штука
  • Огірок свіжий 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Інвентар:

Ніж кухонний, блендер, дошка обробна, столова ложка, пластикова трубочка, блюдо для подачі.

Приготування закуски “Грибочки” з яєць:

Крок 1: Готуємо інгредієнти.

Закуска Грибочки

Спершу підготуйте всі інгредієнти. Яйця відваріть, остудіть і очистіть від шкаралупи. Овочі та зелень як слід промийте та висушіть. Вершкове масло трохи розм’якшіть при кімнатній температурі.

Крок 2: Готуємо яйця і помідори.

Закуска Грибочки

У очищених яєць відріжте з одного боку тільки саму верхівку, а з протилежного боку, що ширше, відріжте побільше, щоб можна було легко вийняти жовтки.

Закуска Грибочки

У помідорів зріжте верхівки, а потім вичистіть томати ложкою від насіння і м’якоті, щоб вийшли порожні всередині овочі.

Крок 3: Готуємо начинку для “грибочків”.

Закуска Грибочки

Солоний огірок, шинку і зелену цибулю поріжте невеликими кубиками і з’єднайте в чаші блендера. Подрібніть все.

Закуска Грибочки

Додайте до подрібнених інгредієнтів яєчні жовтки і вершкове масло.

Закуска Грибочки

Перемішайте з допомогою блендера, але не перестарайтеся, перетвори все в абсолютно однорідну масу, більше має бути схоже на пасту. Досить буде перемішувати 5-6 секунд. Наприкінці посоліть і поперчіть.

Крок 4: Збираємо закуску “Грибочки”.

Закуска Грибочки

Заповніть подрібненими інгредієнтами підготовлені раніше помідори і яйця. Начинка повинна щільно лежати в порожнинах, не випадаючи назовні.

Закуска Грибочки

Візьміть блюдо для подачі. Поставте на нього фаршировані яйця широкою стороною вниз. Це будуть ніжки від “грибочків”. Наверх яєць поставте так само заповнені начинкою помідори. Це вже “грибні” капелюшки. Кріпити їх ніяк між собою не треба, просто ставте так, як ставиться.

Крок 5: Прикрашаємо закуску “Грибочки”.

Закуска Грибочки

Наші “грибочки” майже готові, але, погодьтеся, чогось ще не вистачає. Все правильно, залишилося їх прикрасити. Для цього з білків за допомогою пластикової трубочки виріжте кружечки. Нарвіть свіжу зелень, а свіжий огірок поріжте тонкими шматочками.

Закуска Грибочки

Зелень покладіть біля підніжжя “грибів”, скибочки свіжого огірка красиво розкладіть навколо, а кружечки з яєчних білків обережно поставить на капелюшки. У вас вийдуть смачні і їстівні мухомори, які вже можна подавати на стіл!

Крок 6: Подаємо закуску “Грибочки”.

Закуска Грибочки

Ось така апетитна закуска у вас вийде! Виглядають “грибочки” яскраво, оригінально і смачно. Але не довго їм судилося прикрашати святковий стіл, так як з’їдаються вони майже відразу ж. Але головне, що з такою закускою ваш стіл точно буде самим-самим, і свято ви і ваші гості відзначите з гарним настроєм.
Смачного!
Поради до рецепту:– Замість шинки підійде куряче м’ясо, копчене або відварне.- Білі крапочки на грибочки так само можна зробити за допомогою сметани або майонезу.
Закуска “Грибочки” обновлено: Лютий 6, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика