Закуска Жар-птиця для святкового столу

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Закуска Жар-птица для праздничного стола 2

Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі простий , але оригінальний варіант оформлення закуски для святкового столу. Для цього вам знадобляться елементарні продукти – помідор , огірок , оливки , оливкова олія і листя салату. Все дуже просто нарізається і викладається у вигляді Жар- птиці , власне , так наша закуска і називається !

Давайте докладніше зупинимося на оливках і маслі , з них приготованого . Хоча чорні оливки ( стиглі , на відміну від зелених ) , як нижче зазначено в інгредієнтах , правильніше називати маслинами.

Оливки багаті вітамінами , поліненасиченими жирними кислотами , а також безліччю мікроелементів – калієм , марганцем , кальцієм , фосфором , залізом , сіркою , міддю і так далі.

Оливкова олія відрізняється від інших масел тим , що при нагріванні не окислюється , тому в ньому не утворюються канцерогенні речовини. Оливкова олія є унікальним дієтичним продуктом.

За допомогою оливок та оливкової олії можна зменшити свою вагу. Для цього достатньо вранці натщесерце випивати по 1 чайній ложці оливкової олії і з’їдати по 10 оливок . Таким чином , ви знизите навантаження на хребет і суглоби.

Також оливки і оливкова олія – ​​гарний лікувальний засіб при артритах , подагрі , остеохондрозі (захворюванні опорно – рухового апарату).

У оливках міститься кальцій , що має важливе значення у зміцненні кісткової тканини , яка бере участь в утворенні та відновленні суглобів.

Марганець , що міститься в оливках , допомагає в регулюванні м’язового тонусу , підтримуванні нормального функціонування сполучної тканини , він необхідний для відновлення клітин суглобового хряща.

За допомогою оливкової олії лікують спинні болі, викликані утиском нервових закінчень або остеохондрозом . Для цього змішайте оливкова олія з розтопленим воском і викладіть цю суміш на бавовняну тканину. Накладайте у вигляді компресу вздовж усього хребта і прикривайте зверху вощеного папером.

М’язові спинні болі можна лікувати наступної маззю – 1 подрібнена цибулина , 20 г живиці , 50 г оливкової олії і 15 г мідного купоросу. Томіть все на водяній бані протягом півгодини , потім остудіть . Змащуйте хворі тканини.

Оливки сприяють стимуляції травлення , а також скороченню діяльності жовчного міхура , перешкоджаючи утворенню в ньому каменів.

Щодня вживаючи в їжу оливки , ви нормалізіруете рівень холестерину , а також це є профілактикою серцево-судинних захворювань – знижується ризик розвитку інфаркту , інсульту , стенокардії , хвороб шлунково – кишкового тракту.

Завдяки вмісту в оливковій олії вітаміну Е і антиоксидантів сповільнюється процес старіння. А що міститься в олії линолієва кислота сприяє швидкому загоєнню тканин при порізах і опіках. Також вона покращує зір і координацію рухів.

Однак не забувайте – для отримання користі від оливок та оливкової олії потрібно вживати цей продукт регулярно!

Щоб приготувати закуску Жар -птиця для святкового столу , вам знадобиться:

  • помідори
  • огірки
  • оливки чорні
  • олія оливкова

для прикраси:

  • листя салату

Як приготувати закуску Жар -птиця для святкового столу:

1 . Помідори промиваємо , вирізаємо плодоніжку і за допомогою гострого кухонного ножа нарізаємо акуратними кружальцями.
2 . Огірки промиваємо і також нарізаємо красивими кружечками (можна навскоси ) .
3 . Оливки нам знадобляться без кісточок. Розрізаємо їх навпіл .
4 . Тепер приступаємо безпосередньо до викладання закуски. Беремо красиве підходяще ( неглибоке ) блюдо викладаємо продукти в наступному порядку: кладемо кружечок помідора , зверху – гурток огірка , посередині огірка – половинка оливки. Викладаємо по всій підставі страви такі міні – бутербродики (правда , без хліба) , збризкуємо оливковою олією.
5 . На одну сторону страви викладаємо листя салату. Наша Жар -птиця готова! Все дуже просто , але вельми оригінально !

410_14_09_2013_3397

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!