Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі простий , але оригінальний варіант оформлення закуски для святкового столу. Для цього вам знадобляться елементарні продукти – помідор , огірок , оливки , оливкова олія і листя салату. Все дуже просто нарізається і викладається у вигляді Жар- птиці , власне , так наша закуска і називається !
Давайте докладніше зупинимося на оливках і маслі , з них приготованого . Хоча чорні оливки ( стиглі , на відміну від зелених ) , як нижче зазначено в інгредієнтах , правильніше називати маслинами.
Оливки багаті вітамінами , поліненасиченими жирними кислотами , а також безліччю мікроелементів – калієм , марганцем , кальцієм , фосфором , залізом , сіркою , міддю і так далі.
Оливкова олія відрізняється від інших масел тим , що при нагріванні не окислюється , тому в ньому не утворюються канцерогенні речовини. Оливкова олія є унікальним дієтичним продуктом.
За допомогою оливок та оливкової олії можна зменшити свою вагу. Для цього достатньо вранці натщесерце випивати по 1 чайній ложці оливкової олії і з’їдати по 10 оливок . Таким чином , ви знизите навантаження на хребет і суглоби.
Також оливки і оливкова олія – гарний лікувальний засіб при артритах , подагрі , остеохондрозі (захворюванні опорно – рухового апарату).
У оливках міститься кальцій , що має важливе значення у зміцненні кісткової тканини , яка бере участь в утворенні та відновленні суглобів.
Марганець , що міститься в оливках , допомагає в регулюванні м’язового тонусу , підтримуванні нормального функціонування сполучної тканини , він необхідний для відновлення клітин суглобового хряща.
За допомогою оливкової олії лікують спинні болі, викликані утиском нервових закінчень або остеохондрозом . Для цього змішайте оливкова олія з розтопленим воском і викладіть цю суміш на бавовняну тканину. Накладайте у вигляді компресу вздовж усього хребта і прикривайте зверху вощеного папером.
М’язові спинні болі можна лікувати наступної маззю – 1 подрібнена цибулина , 20 г живиці , 50 г оливкової олії і 15 г мідного купоросу. Томіть все на водяній бані протягом півгодини , потім остудіть . Змащуйте хворі тканини.
Оливки сприяють стимуляції травлення , а також скороченню діяльності жовчного міхура , перешкоджаючи утворенню в ньому каменів.
Щодня вживаючи в їжу оливки , ви нормалізіруете рівень холестерину , а також це є профілактикою серцево-судинних захворювань – знижується ризик розвитку інфаркту , інсульту , стенокардії , хвороб шлунково – кишкового тракту.
Завдяки вмісту в оливковій олії вітаміну Е і антиоксидантів сповільнюється процес старіння. А що міститься в олії линолієва кислота сприяє швидкому загоєнню тканин при порізах і опіках. Також вона покращує зір і координацію рухів.
Однак не забувайте – для отримання користі від оливок та оливкової олії потрібно вживати цей продукт регулярно!
Щоб приготувати закуску Жар -птиця для святкового столу , вам знадобиться:
- помідори
- огірки
- оливки чорні
- олія оливкова
для прикраси:
- листя салату
Як приготувати закуску Жар -птиця для святкового столу:
1 . Помідори промиваємо , вирізаємо плодоніжку і за допомогою гострого кухонного ножа нарізаємо акуратними кружальцями.
2 . Огірки промиваємо і також нарізаємо красивими кружечками (можна навскоси ) .
3 . Оливки нам знадобляться без кісточок. Розрізаємо їх навпіл .
4 . Тепер приступаємо безпосередньо до викладання закуски. Беремо красиве підходяще ( неглибоке ) блюдо викладаємо продукти в наступному порядку: кладемо кружечок помідора , зверху – гурток огірка , посередині огірка – половинка оливки. Викладаємо по всій підставі страви такі міні – бутербродики (правда , без хліба) , збризкуємо оливковою олією.
5 . На одну сторону страви викладаємо листя салату. Наша Жар -птиця готова! Все дуже просто , але вельми оригінально !
Приємного апетиту!