
Страви з квасолі не тільки дуже смачні, вони також дуже ситні й корисні. Квасоля з легкістю зможе замінити м’ясо на вашому столі, т.я. містить велику кількість білка в своєму складі. Але сьогодні ми розповімо про заготівлю квасолі про запас, про приготування закуски з квасолі і баклажанів на зиму. Прекрасне поєднання квасолі і баклажанів створюють прекрасний тандем смаку і аромату.
Для того щоб приготувати закуску з квасолі і баклажанів на зиму вам буде потрібно:
- квасоля біла – 250 грам,
- баклажани – 800 – 1000 грам,
- болгарський перець (кольоровий) – 3 штуки,
- помідори (червоні стиглі) – 1 кг.,
- морква – 2 штуки,
- цибуля ріпчаста – 3 штуки,
- часник – 4 зубчики,
- рослинне масло (без запаху) – 100 мл.,
- столовий оцет (9%) – 40 мл.,
- перець чилі – 2 штуки,
- сіль – 20 грам,
- цукровий пісок – 60 – 70 грам.
Як правильно приготувати закуску з квасолі і баклажанів на зиму
Заздалегідь слід зайнятися квасолею, її слід ретельно промити, а потім заливши холодною водою залишити мінімум на 10 годин.
Потім, після закінчення цього часу, зливаємо воду з квасолі і пересипаємо її в каструлю, заливаємо її водою, щоб вода повністю приховувала квасолю, додаємо сіль за смаком і варимо квасолю до напівготовності.
Поки вариться квасоля, не слід втрачати час дарма, використовуємо його для чистки овочів, моркви, часнику, цибулі, інші овочі промиваємо і з перцю видаляємо насіння.
Баклажани нарізаємо крупним кубиком. Потім злегка присолюємо і заливаємо водою кімнатної температури, залишаємо хвилин на 20, для того щоб з них пішла гіркота.
Очищену моркву натираємо на тертці для корейських салатів, болгарський перець і ріпчасту цибулю нарізаємо крупним кубиком.
Свіжі помідори обдаємо крутим окропом і знімаємо з них шкірку. Потім нарізаємо крупним кубиком.
Очищені зубчики часнику, порізані помідори і перець чилі відправляємо в блендер і пюруємо. Отримане пюре переливаємо в глибоку каструлю і в неї перекладаємо підготовлений болгарський перець.
Потім в рослинній олії на розігрітій сковороді обсмажуємо моркву і ріпчасту цибулю до м’якості. Після відправляємо обсмажені цибулю і моркву в каструлю до томатної масі з перцем. Потім Баклажани віджимоємо і перекладаємо в загальну каструлю. Відварену квасолю без рідини, також перекладаємо в каструлю.
Каструлю ставимо на вогонь і варимо суміш до закипання, після зменшуємо вогонь і додаємо оцет, цукор і сіль, перемішуємо і варимо ще 20 – 30 хвилин, не забуваємо при цьому періодично помішувати масу.
Готову закуску розкладаємо по стерилізованим банкам і залишаємо до повного охолодження під теплою ковдрою. Після заготовку бажано зберігати в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту і вдалих заготовок!
Leave a Reply