Закуска з оселедця з яблуками і сметанним соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я плекаю неабияку пристрасть до оселедця. Можу купити пачку і з’їсти поодинці з чорним хлібом і червоною цибулею. І відчувати себе щасливою і умиротвореною при цьому. Взагалі, кажуть, оселедець сприяє виробленню ендорфіну (гормону радості) не гірше шоколаду. Тому робимо висновки.
Сьогодні я пропоную вам приготувати традиційну німецьку закуску з цієї розпрекрасної риби. Це навіть краще, ніж чистий оселедець із цибулею і хлібом.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 500 г слабосоленого оселедця (філе)
  • 1-2 невеликих кисло-солодких яблука
  • 1 середня червона цибулина (або 2 невеликих)
  • 2-3 маленьких маринованих огірочка
  • 300 г жирної сметани (20-30%)
  • 2 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. білого винного оцту
  • 4-5 гілочок петрушки
  • 4-5 пір’я зеленої цибулі
  • кріп для подачі

zakuska-iz-seldi-s-yablokami-1
Змішуємо віночком сметану, майонез і оцет.
zakuska-iz-seldi-s-yablokami-2
Огірки дрібно рубаємо, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
zakuska-iz-seldi-s-yablokami-3


Дрібно рубаємо петрушку і цибулю. Кладемо в сметанну суміш, додаємо огірки і дві третини цибулі.
zakuska-iz-seldi-s-yablokami-4
Перемішуємо і відставляємо в сторону.
Оселедець нарізаємо на невеликі шматочки. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серединку, нарізаємо тонкими скибочками. Кладемо оселедець і яблука в порційні формочки, додаємо відкладену третину цибулі. Зверху кладемо сметанний соус.
Даємо постояти 10 хвилин і подаємо з чорним хлібом.
zakuska-iz-seldi-s-yablokami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.