Я плекаю неабияку пристрасть до оселедця. Можу купити пачку і з’їсти поодинці з чорним хлібом і червоною цибулею. І відчувати себе щасливою і умиротвореною при цьому. Взагалі, кажуть, оселедець сприяє виробленню ендорфіну (гормону радості) не гірше шоколаду. Тому робимо висновки.
Сьогодні я пропоную вам приготувати традиційну німецьку закуску з цієї розпрекрасної риби. Це навіть краще, ніж чистий оселедець із цибулею і хлібом.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 500 г слабосоленого оселедця (філе)
- 1-2 невеликих кисло-солодких яблука
- 1 середня червона цибулина (або 2 невеликих)
- 2-3 маленьких маринованих огірочка
- 300 г жирної сметани (20-30%)
- 2 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. білого винного оцту
- 4-5 гілочок петрушки
- 4-5 пір’я зеленої цибулі
- кріп для подачі
Змішуємо віночком сметану, майонез і оцет.
Огірки дрібно рубаємо, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
Дрібно рубаємо петрушку і цибулю. Кладемо в сметанну суміш, додаємо огірки і дві третини цибулі.
Перемішуємо і відставляємо в сторону.
Оселедець нарізаємо на невеликі шматочки. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серединку, нарізаємо тонкими скибочками. Кладемо оселедець і яблука в порційні формочки, додаємо відкладену третину цибулі. Зверху кладемо сметанний соус.
Даємо постояти 10 хвилин і подаємо з чорним хлібом.
Смачного!