
Закуска з такою інтригуючою солодкою назвою не залишить байдужим жодного вашого гостя, повірте нам на слово. А ще ці «полунички» стануть справжньою прикрасою вашого новорічного чи будь-якого святкового столу. Дану закуску можна назвати варіацією на тему салату «Оселедець під шубою», склад трохи відрізняється від класичного варіанту даного салату, але подача зовсім інша. І так, приступимо до приготування закуски на новорічний стіл.
Для того щоб приготувати смачну закуску з оселедця вам потрібні наступні інгредієнти:
- відварна картопля (велика) – 4 штуки,
- філе оселедця – 400 грам,
- зелена цибуля – 1 пучок,
- буряк невеликий – 1 штука,
- оливкова олія – 2 ст. ложки,
- кунжут – 2 ст. ложки,
- сік лимона – 1 ст. ложка,
- свіжа зелень петрушки – кілька гілочок,
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Рецепт приготування закуски з оселедця «Полуничка»
Для початку потрібно обробити рибу, видалити кістки, відокремити філе. Потім нарізаємо філе оселедця дрібними кубиками. Зелену цибулю порубати дрібно і змішати з нарізаним філе оселедця.
Сирий буряк очищаємо і натираємо на середній тертці. Потім поливаємо буряк лимонним соком, додати води (близько 30 грам), накриваємо чашечку кришкою і відправляємо в мікрохвильовку на 5 хвилин при максимальній потужності.
Потім охолоджуємо готовий буряк і віджимаємо буряковий сік, проціджуємо його через сито, м’якоть буряка нам не потрібно, можна її використовувати для приготування якого-небудь салату.
Картоплю очистити і відварити до готовності в підсоленій воді. Зливаємо воду з картоплі, картопля повинна добре розвариться. З відвареної картоплі робимо пюре, за смаком додаємо чорний мелений перець, сіль і оливкове масло. Ретельно все перемішуємо і охолоджуємо.
З картопляного пюре скачуємо невелику кульку, розміром з волоський горіх, потім трохи расплюснув цю кульку формуємо коржик з невеликим поглибленням в центрі. В отримане поглиблення викладаємо трохи начинки з оселедця і зеленої цибулі. Потім акуратно загортаємо коржик з картопляного пюре і формуємо ягідку – полуничку.
Кожну «полуничку» занурюємо в буряковий сік і після викладаємо на решітку і даємо трохи обсохнути.
З гілочок петрушки робимо листки і акуратно прикріплюємо їх до полунички. Потім кожну ягідку з начинкою змащуємо оливковою олією і обсипаємо кунжутом.
От і все, закуска з оселедця і буряка «Полуничка» готова.
Смачного !!!
Leave a Reply