Закуска з оселедця «Полуничка»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Закуска из сельди «Клубничка» 2

Закуска з такою інтригуючою солодкою назвою не залишить байдужим жодного вашого гостя, повірте нам на слово. А ще ці «полунички» стануть справжньою прикрасою вашого новорічного чи будь-якого святкового столу. Дану закуску можна назвати варіацією на тему салату «Оселедець під шубою», склад трохи відрізняється від класичного варіанту даного салату, але подача зовсім інша. І так, приступимо до приготування закуски на новорічний стіл.
Для того щоб приготувати смачну закуску з оселедця вам потрібні наступні інгредієнти:

  • відварна картопля (велика) – 4 штуки,
  • філе оселедця – 400 грам,
  • зелена цибуля – 1 пучок,
  • буряк невеликий – 1 штука,
  • оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • кунжут – 2 ст. ложки,
  • сік лимона – 1 ст. ложка,
  • свіжа зелень петрушки – кілька гілочок,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування закуски з оселедця «Полуничка»
Для початку потрібно обробити рибу, видалити кістки, відокремити філе. Потім нарізаємо філе оселедця дрібними кубиками. Зелену цибулю порубати дрібно і змішати з нарізаним філе оселедця.
Сирий буряк очищаємо і натираємо на середній тертці. Потім поливаємо буряк лимонним соком, додати води (близько 30 грам), накриваємо чашечку кришкою і відправляємо в мікрохвильовку на 5 хвилин при максимальній потужності.
Потім охолоджуємо готовий буряк і віджимаємо буряковий сік, проціджуємо його через сито, м’якоть буряка нам не потрібно, можна її використовувати для приготування якого-небудь салату.
Картоплю очистити і відварити до готовності в підсоленій воді. Зливаємо воду з картоплі, картопля повинна добре розвариться. З відвареної картоплі робимо пюре, за смаком додаємо чорний мелений перець, сіль і оливкове масло. Ретельно все перемішуємо і охолоджуємо.
klubnichka
З картопляного пюре скачуємо невелику кульку, розміром з волоський горіх, потім трохи расплюснув цю кульку формуємо коржик з невеликим поглибленням в центрі. В отримане поглиблення викладаємо трохи начинки з оселедця і зеленої цибулі. Потім акуратно загортаємо коржик з картопляного пюре і формуємо ягідку – полуничку.
Кожну «полуничку» занурюємо в буряковий сік і після викладаємо на решітку і даємо трохи обсохнути.
З гілочок петрушки робимо листки і акуратно прикріплюємо їх до полунички. Потім кожну ягідку з начинкою змащуємо оливковою олією і обсипаємо кунжутом.
От і все, закуска з оселедця і буряка «Полуничка» готова.

zakuska

Смачного !!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.