
На природу ми звикли брати з собою бутерброди, овочі або фрукти, печеньки, цукерки і так далі, і тому подібне … Що ж, на свіжому повітрі, все здається особливо смачним.
А хочете приготувати для пікніка щось новеньке? Спробуйте зробити закуски, які я описую в цій статті. Моїм близьким так вони подобаються, що вони просять приготувати їх з любого приводу.
Сирні палички до пива чи квасу
Ці пікантні хрусткі палички – ідеальне поєднання з пивом або квасом. Твердий сир , вівсяні пластівці , спеції чудово поєднуються з будь – яким солодовим напоєм. Щоб приготувати їх нам потрібно:
- Сир – 60 грам;
- Пластівці вівсяні (бажано дрібного помелу) – 0,5 склянки;
- Борошно – 0,5 склянки;
- Молоко – 90 мл ;
- Вершкове масло – 80 грам;
- Спеції ( кріп і петрушка) – 5-10 грам;
- Куркума – 4-5 грам;
- Сіль – 1 щіпка
Після того , як ви підготували всі інгредієнти , починаємо приготування паличок.
1 . Отже , потрібно змішати борошно , куркуму , сіль , спеції і додати вівсяні пластівці , найкраще дрібного помелу.
2 . У глибокій мисці змішати все перераховане вище.
3 . Розм’якшити ( не розтопити !) Вершкове масло і натерти на тертці сир.
4 . Потім покласти в овсяно – борошняну суміш сир та вершкове масло.
5 . Влити туди молоко і розмішати масу , яка повинна вийти досить щільна.
6 . Виліпити з тіста невеликі палички.
7 . Обваляти в борошні. Чуть-чуть обім’яти палички , а потім розділити на кілька маленьких кульок однакових розмірів.
8 . Кожну кульку скачати в смужку і розім’яти його .
9 . І останній етап , викласти смужки на деко , змащене заздалегідь маслом і випікати в духовці 30 – 35 хвилин , при температурі 170 градусів. Вівсяно – сирні палички готові до вживання.
За вашим бажанням , можна замінити молоко пивом. Крім того , можна приготувати солодкі палички , просто замінивши сіль на цукровий пісок , кмин або родзинки .
Сподіваємося , що вівсяні палички припадуть до смаку вам і вашим близьким на незабутній відпочинок на природі.
Приємного апетиту!
Також можна приготувати і безліч інших не менш смачних закусок , які приготувати дуже просто . Наприклад , делікатесна закуска , закуска по – італійськи і багато іншого.
Делікатесна закуска
Нам потрібно:
- сир 300-400 г;
- вершкове масло 3 ст. ложки;
- волоський горіх 4 ст. ложки ,
- 2 Невеликих зубчики часнику ,
- подрібнена зелень , перець , сіль.
Волоські горіхи дрібно подрібнити , часник протерти з сіллю , зелень дрібно порізати або додати подрібнену . Вершкове масло розм’якшити ( не розтопити ) і змішати з сиром , додати волоські горіхи , зелень , часник. Ретельно перемішати все , заправити чорним меленим перцем. Цю закуску зручно взяти з собою на пікнік поклавши в баночку або контейнер. Найкраще її намазувати на солоні крекери або на хліб.
Канапе з винограду
Насолоджуйтеся на пікніку також і канапе з винограду.
На 100 грам зеленого винограду потрібно взяти таку ж кількість чорного винограду, 200 гр. сиру, краще з цвіллю, ложку кунжуту.
Ягоди винограду розрізають навпіл, прибирають кісточки. Сир ріжуть кубиками і обсипають кунжутним насінням.
На шпажку начіплюємо половину зеленого винограду, шматочок сиру і половину чорного винограду.
Закуска по-італійськи
Спробуйте приготувати для пікніка закуску по-італійськи.
1 . Солодкий перець потрібно розрізати на 5 частин , кабачок – кружечками.
2 . Овочі викласти на деко , застелений фольгою.
3 . Між овочами покласти шампіньйони. Додати мелений перець , сіль , скропити оливковою олією і поставити в духовку на 30 хвилин.
4 . Потім приготуємо доповнюючий соус.
Для цього оливкову олію змішуємо з бальзамічним оцтом і травами , додаємо часник .
5 . Дістаємо овочі з духовки , зверху кладемо на них помідори черрі і заливаємо соусом , ставимо знову в духовку на 5-7 хвилин. Страва готова !
Бутерброди зі шпротами та ківі
Не залишимо без вашої уваги і таку закуску, як бутерброди з ківі.
Це чудова закуска для пікніка на природі, яка порадує не тільки вас, але також і ваших дітей.
1. Наріжте батон скибочками.
2. Намажте вершковим маслом.
3. Наверх кладемо шпроти і часточку ківі.
4. Прикрашаємо бутерброди гілочками петрушки.
Приємного Вам відпочинку!
Leave a Reply