Закуски до шашлику

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Закуски к шашлыку

Ми вже розібралися з тим , що погода не є ключовою складовою для того , щоб поласувати улюбленим м’ясним блюдом , адже шашлик можна спокійно приготувати в домашніх умовах за допомогою гриля або духовки . З закусками до шашлику буде складніше , саме тому даному пункту ми вирішили присвятити окрему статтю.
Давайте познайомимося з першим закускою на природі до шашлику з печінки .

Рецепт томатів з сочевицею в казані

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • зелена цибуля – 4 пір’їнки ;
  • тертий імбир – 1 ч. ложка;
  • каррі – 1 ч. ложка;
  • томати черрі – 500 г;
  • відварна квасоля або сочевиця – 250 г;
  • сік лайма , сіль , перець – за смаком.

Приготування
У казані розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому каррі , імбир і білу частину пір’я зеленої цибулі близько 1-2 хвилин.
Додаємо до пряної суміші томати черрі і смажимо їх ще хвилин 5-7 , до тих пір, поки вони не почнуть розм’якшуватися . Засипаємо в казан заздалегідь відварену сочевицю або білу квасолю , перемішуємо і заправляємо соком лайма , сіллю і перцем за смаком. Ситне гаряче додаток до шашлику готове до подачі на стіл!
Тепер розповімо , як зробити овочеву закуску до шашлику .
Цукіні на грилі
Інгредієнти:

  • цукіні – 1 кг;
  • оливкова олія – 1 ч. ложка;
  • зелена цибуля – 5-6 пір’я ;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • червоний перець , сіль – за смаком.

Приготування
Цукіні розрізаємо навпіл , а кожну половинку ріжемо на шматочки. Змащуємо цукіні оливковою олією і обсмажуємо на розігрітій грилі по 5-7 хвилин з одного боку . Для зручності можна смажити цілі половинки цукіні , а потім вже нарізати їх на шматочки. Готові цукіні змішуємо в салатник з нарізаною зеленою цибулею , приправляем залишками масла , лимонним соком і сіллю з перцем.
У наступному рецепті розглянемо приготування холодної закуски до шашлику .
Салат з червонокачанної капусти
Інгредієнти:

  • свіжовичавлений апельсиновий сік – 1 /2 ст. ;
  • сік лайма – 1 /4 ст. ;
  • оливкова олія – ??2 ст. ложки;
  • коричневий цукор – 2 ст. ложки;
  • сіль , перець – за смаком;
  • холодні закуски до шашлику
  • червонокачанна капуста (середнього розміру) – 1 / 2 шт. ;
  • морква – 2 шт. ;
  • петрушка.

Приготування
У невеликій мисці змішуємо сік апельсина й лайма , додаємо масло , цукор , чайну ложку солі і половину чайної ложки перцю.
Капусту дрібно шаткуємо і злегка обминали , щоб вона легко ввібрала заправку. Заливаємо капусту заправкою , перемішуємо , додаємо терту моркву і перемішуємо ще раз . Даємо салату постояти в холодильнику 30-45 хвилин перед подачею , а вже перед безпосереднім поїданням додаємо в нього нарубану петрушку.

chicken_shashlik
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.