Закусочний штрудель з грибами і сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Пропоную вам ще один варіант використання тіста філо – цього разу у складі несолодкого штруделя. З таким же успіхом ви можете використовувати його для приготування штруделів з солодкими начинками – наприклад, з яблуками, грушами або вишнею.
Що стосується конкретно цього рецепта, то замість печериць ви можете використовувати для начинки лисички – тим більше, що зараз якраз сезон.

Інгредієнти:

  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/3 ч.л. сухого чебрецю
  • 1/4 ч.л. сухого базиліка
  • 400 г печериць
  • 50 мл сухого вермуту
  • 70 г блакитного сиру
  • 200 г рікотти
  • сіль за смаком
  • 6 листів тіста філо або витяжне тісто з цього рецепта
  • 100 г розтопленого вершкового масла

shtrudel-s-gribami-1
Дрібно рубаємо цибулю і часник, гриби нарізаємо пластинками.
У сковороді розтоплюємо 2 ст.л. вершкового масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Додаємо часник і трави, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Додаємо гриби. Смажимо, помішуючи, практично до повної готовності.
shtrudel-s-gribami-2
Вливаємо вермут і готуємо 2-3 хвилини, поки рідина не випарується майже повністю. Солимо за смаком і знімаємо з вогню.
У мисці змішуємо рикотту і розкришений блакитний сир.
shtrudel-s-gribami-3


Додаємо гриби і перемішуємо.
shtrudel-s-gribami-4
Два листа тіста кладемо поруч, трохи внахлест. Змащуємо за допомогою кісточки розтопленим
shtrudel-s-gribami-5
Скручуємо в рулет.
shtrudel-s-gribami-6
Кладемо на застелений пергаментом деко і змащуємо маслом.
shtrudel-s-gribami-7
Робимо поперечні надрізи ножем по кількості порцій, на які плануєте подавати. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору, близько 20 хвилин.
Подаємо гарячим або теплим зі сметанним соусом.
shtrudel-s-gribami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.