
Ця закуска вийшла в мене ненароком, коли я вночі напередодні чергового Дня народження думала, чим би ще порадувати друзів за столом. Уже пару років вона регулярно “спливає” у мене на різних посиденьках з вином.
Поєднання класичне для винних закусок – сир, волоські горіхи і виноград. У нас воно завжди йде на “ура”. І вам рекомендую. Якщо ви любите сир з блакитною пліснявою, звичайно.
Інгредієнти на 4 порції:
- 12 великих виноградин або 24 маленьких (виноград може бути будь-якого сорту на ваш вибір)
- 150 г сиру з блакитною пліснявою
- 100-120 г вершкового сиру типу філадельфії
- 150-200 г волоських горіхів або пекана
Блакитний і вершковий сир розтираємо виделкою так, щоб вийшла злегка комковата маса.
Горіхи рубаємо не дуже дрібно.
Великі виноградини розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Дрібні (якщо використовуєте киш-миш) залишаємо як є.

Формуємо кульки: беремо в руку трохи сирної маси, робимо коржик, в центр кладемо виноградину.

Закриваємо ягоду краями коржика і кладемо кульку в горіхи.

Обвалююємо і перекладаємо на тарілку. Повторюємо з рештою виноградом і сирною масою.
Перед подачею охолоджуємо закуску протягом години.

Смачного!
Leave a Reply