Закусочні кульки з блакитного сиру з виноградом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ця закуска вийшла в мене ненароком, коли я вночі напередодні чергового Дня народження думала, чим би ще порадувати друзів за столом. Уже пару років вона регулярно “спливає” у мене на різних посиденьках з вином.

Поєднання класичне для винних закусок – сир, волоські горіхи і виноград. У нас воно завжди йде на “ура”. І вам рекомендую. Якщо ви любите сир з блакитною пліснявою, звичайно.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 12 великих виноградин або 24 маленьких (виноград може бути будь-якого сорту на ваш вибір)
  • 150 г сиру з блакитною пліснявою
  • 100-120 г вершкового сиру типу філадельфії
  • 150-200 г волоських горіхів або пекана

syrnye-shariki-s-vinogradom-1
Блакитний і вершковий сир розтираємо виделкою так, щоб вийшла злегка комковата маса.
syrnye-shariki-s-vinogradom-2
Горіхи рубаємо не дуже дрібно.
syrnye-shariki-s-vinogradom-3


Великі виноградини розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Дрібні (якщо використовуєте киш-миш) залишаємо як є.
syrnye-shariki-s-vinogradom-4
Формуємо кульки: беремо в руку трохи сирної маси, робимо коржик, в центр кладемо виноградину.
syrnye-shariki-s-vinogradom-5
Закриваємо ягоду краями коржика і кладемо кульку в горіхи.
syrnye-shariki-s-vinogradom-6
Обвалююємо і перекладаємо на тарілку. Повторюємо з рештою виноградом і сирною масою.
Перед подачею охолоджуємо закуску протягом години.
syrnye-shariki-s-vinogradom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.