
А пам’ятаєте фразу з усім відомого фільму: «Ну і гидота ця ваша заливна риба …». І багато людей після цих сказаних слів кардинально змінюють свою думку про дану страву, причому в не дуже хорошу сторону, що знову ж роблять даремно. Заливна риба дуже смачна і корисна, а ще це блюдо дуже ефектне, що і робить його доречним на будь-якому святковому столі, новорічний стіл не виняток. Рецепт заливної риби досить простий достатньо просто слідувати обраному вами рецепту і тоді результат ваших старань не залишиться непоміченим.
Для приготування заливного з риби можна використовувати рибу різних видів, при цьому можна готувати страву з використанням желатину або без нього, це вже залежить від вашого смаку. В якості сервіровки для даної закуски можна використовувати консервований горошок або кукурудзу, свіжі або відварені овочі, морепродукти, свіжу зелень і т.д.
Для того щоб приготувати заливне з риби вам потрібні наступні інгредієнти:
- сьомга (стейк) – 300 грам,
- суповий набір з сьомги – 200 грам,
- желатин – 1 ст. ложка,
- свіжа зелень петрушки,
- консервований горошок – 3 – 4 ст. ложки,
- ріпчаста цибуля – 1 штука (невелика),
- морква – 1 штука,
- прянощі для приготування риби, сіль за смаком.
Рецепт приготування заливної риби до святкового столу рецепт з фото
Для даного рецепту з фото заливної риби нам буде потрібно суповий набір з сьомги, це обрізки: плавники, хвіст, хребет, шкіра і т.д. Саме цей набір надасть желатинуючі властивості, а невелика кількість желатину підстрахує вас від не застигшуго заливного.
Для початку потрібно промити рибний стейк і зняти з нього шкіру за допомогою гострого ножа. Тепер суповий набір і обрізки від стейка опускаємо в каструлю з холодною водою. Туди ж додаємо очищену ріпчасту цибулю та моркву, також за смаком можна додати корінь селери. Доводимо рибний бульйон до кипіння, періодично знімаючи пінку.
У закипілий бульйон додаємо спеції і сіль за смаком.
Желатин потрібно залити невеликою кількістю води і дати йому набрякнути. Очищені стейки сьомги можна зварити на пару, що буде найкраще. Потім акуратно витягаємо з риби кісточки і поділяємо рибу на невеликі шматочки.
Готовий рибний бульйон проціджуємо і даємо йому охолонути до кімнатної температури. Потім розводимо желатин в отриманому бульйоні, даємо йому прогрітися на вогні, але ні в якому разі не кип’ятимо.
Підготовлену рибу викладаємо в гарну форму, потім додаємо консервований горошок поверх риби і акуратно заливаємо бульйоном з желатином.
Відправляємо заливне в холодильник до повного застигання. Готове заливне викладаємо на плоске блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту !!!
Leave a Reply