Інгредієнти
- 7 яєць
- шинка (або карбонад, окіст, ковбаса і т.д.)
- 100 г курячого філе
- горошок
- кукурудза
- червоний болгарський перець або журавлина
- 2 ст.л. желатину
- зелень
Приготування
Така закуска стане прикрасою столу.
Зовсім не обов’язково використовувати начинку, зазначену в рецепті.
Додавайте, міняйте, вдосконалюйте начинку на свій смак.
Можна таким чином приготувати холодець, теж буде цікаво.
Особливо актуальні такі яйця на Великдень.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 7 штук.
Філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання) в підсоленій воді.
Нам знадобиться 1 склянку бульйону, в якому варилося філе.
Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.
Яйця добре вимити з содою.
Потім у яєць з тупого кінця зробити отвір діаметром приблизно 2-2.5 см.
Вилити білок і жовток в тарілочку, вони нам не знадобляться, нам потрібна тільки шкаралупа.
У теплій воді розчинити харчову соду, замочити шкаралупу (це робиться для дезінфекції).
Потім промити її гарненько під проточною водою.
Шинку (карбонад, окіст, ковбасу) нарізати невеликими кубиками.
Замість шинки можна використовувати відварене куряче філе.
Перець очистити від насіння, нарізати невеликими кубиками.
В 1 склянці гарячого бульйону розчинити желатин.
Шкаралупу поставити в підставку або контейнер з-під яєць, для того, щоб зручніше було викладати начинку.
На дно шкаралупи викласти зелень, перець.
Потім додати м’ясо, горошок, кукурудзу.
Залити бульйоном з желатином.
Поставити в холодильник на ніч.
Потім шкаралупу очистити.
Приємного апетиту!