
Зараз поки не сезон солодкого перцю. Але в магазинах його можна купити в будь-який час року – що я, власне, і зробила. Мені – різноманітність, вам – рецепт в запас до швидкого овочевого сезону.
Цей перець я готувала з яловичим фаршем, але тут добре підійде свинячий, змішаний і навіть курячий. Для соковитості у фарш доданий кабачок – він досить нейтральний і не перебиває смак інших інгредієнтів, а тільки допомагає їм розкритися.
Інгредієнти на 4 порцій:
- 3 великих солодких перці будь-якого кольору
- 1 середній кабачок (близько 250 г)
- 1 середня цибулина
- 1 ст.л. томатної пасти
- сіль і перець за смаком
- 800 г м’ясного фаршу
- 1 яйце
- 150 г рису, звареного до напівготовності
- цедра 1 лимона маленького
- 3 зубчики часнику
- 2-3 гілочки базиліка
- 30 г твердого сиру
Кабачок тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно рубаємо.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо кабачок і цибулю, смажимо, помішуючи, до напівготовності, 2-3 хвилини.
Додаємо томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Знімаємо з вогню.
Кожен перець розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння. Кладемо у вогнетривку форму. Солимо й перчимо, скроплюємо оливковою олією.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 10-15 хвилин.
У мисці змішуємо фарш, рис, овочі, яйце, натертий часник і цедру, дрібно посічений базилік. Солимо й перчимо за смаком.

Наповнюємо фаршем запечені половинки перцю.

Повертаємо в духовку і запікаємо до готовності, ще близько 30-40 хвилин.
За 5 хвилин до готовності виймаємо і посипаємо дрібно натертим сиром.

Подаємо. Гарнір до цієї страви не потрібен.

Смачного!
Leave a Reply