
Ароматна закуска з грибів , просочена м’ясним соком , з рум’яною верхівкою і розплавленого сиру стане ідеальною закускою до будь-якого святкового застілля . Якщо ви готуєте запечені фаршировані печериці на святковий стіл , то постарайтеся при виборі печериць вибрати однакові грибочки з рівними і красивими капелюшками , в такому випадку вся закуска буде гармонійною. Також не слід жаліти начинки – м’ясного фаршу , чим більше м’яса , тим смачніше блюдо. А ще, якщо у вас немає сиру Пармезан , то не засмучуйтеся , підійде будь-який сир твердих сортів.
Для того щоб приготувати запечені фаршировані печериці вам буде потрібно :
- свіжі печериці – 0,5 кг. ,
- м’ясний фарш (свинина) – 400 грам ,
- сир Пармезан – 50 грам ,
- цибуля ріпчаста – 1 штука ,
- сіль і спеції за смаком ,
- рослинне або оливкове масло ,
- свіжа зелень для сервіровки.
Правильне приготування запечених фаршированих печериць
Свіжі печериці слід добре почистити , знявши шкірку з капелюшків , потім промити в холодній воді. Далі слід акуратно за допомогою ножа видалити ніжки грибів , їх можна використовувати для приготування іншої страви , нам вони не знадобляться.
Далі приготуємо м’ясну начинку. Для начинки можете використовувати будь-яке м’ясо , в даному рецепті використовується свинина. Для начинки м’ясо потрібно пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою , якщо такох немає , то пропускаємо м’ясо двічі. Цибулю можете порізати дрібно або її можна пропустити через м’ясорубку. Змішуємо цибулю з фаршем , солимо і перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.
Потім підготовленим фаршем наповнюємо капелюшки печериць , не шкодуємо фаршу , викладаємо його у вигляді « гірки» . Далі кожен грибочок слід скропити рослинним маслом.
Твердий сир слід натерти на самій дрібній тертці і потім посипати ним кожен гриб , так щоб весь фарш був покритий сиром.
Далі перекладаємо капелюшки грибів на деко , який потрібно змастити маслом , і відправляємо в духовку , розігріту до 200 ° градусів хвилин на 20 – 25.
Закуску подаємо гарячою.
Приємного вам апетиту і з наступаючими святами !
Leave a Reply