Запіканка з копченою куркою і сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Малувато запіканок в блозі. А ті, що є – здебільшого солодкі. Сьогодні у мене є для вас рецепт несолодкої запіканки з копченою куркою. Тісто тут найпростіше, на кефірі. Ніяких складних приготувань, продукти досить прості, а результат відмінний.

Ця запіканка хороша і гарячою і холодною.

Замість копченої курки можна використовувати шинку або залишки запечених курячих стегон. Зелень – на ваш смак і розсуд.

Інгредієнти на форму 24 см:

Тісто

  • кефір 500 мл.
  • яйця 2 шт.
  • вершкове масло 100 грам
  • сіль 1 ч.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сода 1/3 ч.л.
  • мелена паприка 1 ч.л.
  • борошно 320 грам

Начинка

  • копчені курячі стегна 4 шт.
  • напівтвердий сир 100 грам
  • невеликий пучок зеленої цибулі 30 грам
  • фета 150 грам

Рецепт приготування:

Готуємо тісто.

З’єднуємо кефір, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор і сіль. Перемішуємо вінчиком до однорідного стану.

Додаємо просіяне з содою, розпушувачем і паприкою борошно і замішуємо тісто густоти як на оладки. Борошно краще сипати поступово, стежачи за консистенцією. Якщо тісто виходить недостатньо густим, потрібно додати додатково борошно.

Курку і фету нарізаємо кубиками, напівтвердий сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо зелень. З’єднуємо все, крім фети, і перемішуємо.

У застелену пергаментом форму виливаємо половину тіста. На тісто кладемо начинку, розподіляємо. Зверху розкладаємо фету.

Виливаємо другу половину тіста, розрівнюємо.

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 45-50 хвилин. Готову запіканку виймаємо з духовки і трохи даємо охолонути у формі, потім виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо.

Дуже просто та швидко – ні?

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.