Зелене тайське каррі

» » » Зелене тайське каррі
Зелене тайське каррі

Сьогодні ми будемо готувати дуже незвичайне блюдо, яке сподобається цінителям тайської кухні, – весняне каррі. Паста каррі дуже поширена в Азії, Австралії, Америці, проте в європейській кухні під каррі мають на увазі будь-яку страву, до складу якої входить паста каррі. У різних країнах каррі готують по-своєму, з додаванням різноманітних спецій. Ми ж сьогодні приготуємо зелене тайське каррі, до складу якого входять ароматні спеції, а також боби, кабачки і спаржа. Страва розрахована на 4 порції і готується всього 35 хвилин.

Щоб приготувати зелене тайське каррі , вам знадобиться:

  • рослинне масло – 2 ст.л.
  • кокосове молоко – 400 мл
  • кабачок – 3 шт.
  • свіжі боби – 250 г
  • спаржа – 250 г
  • базилік – 10 листя

Для пасти каррі :

  • кмин – 1 ч.л.
  • коріандр – 1 ч.л.
  • перець чилі – 5 шт.
  • цибулю- шалот – 2 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • свіжий імбир – 1 шт.
  • лимонник – 2 стеблинки
  • листя лайма – 6 шт.
  • куркума – 1 ч.л.
  • пальмовий цукор – 1 ст.л.
  • листя коріандру – жменя
  • чорний перець – за смаком

Як приготувати зелене тайське каррі :
1 . Помиємо кабачки , очистимо й наріжемо кружечками завтовшки 1 см.
2 . Знімемо зі свіжих бобів шкірку.
3 . Розріжемо спаржу на невеликі шматочки , я розрізала на шматочки довжиною 3 см.
4 . Помиємо перець чилі , видалимо з нього насіння .
5 . Очистимо цибулю- шалот , розріжемо її на 2 частини.
6 . Очистимо часточки часнику , також розріжемо навпіл.
7 . Візьмемо невеликий шматочок свіжого імбиру , натремо його на тертці. Досить буде шматочка близько 4 см.
8 . Обмиємо стебла лимонника і наріжемо на шматочки довжиною 2 см.
9 . Приготуємо пасту. Спеції обсмажити в сковорідці на повільному вогні без додавання олії , потім подрібнемо в ступці.
10 . Пересипемо в миску , додамо інші інгредієнти пасти каррі і за допомогою блендера все перемішуємо протягом 5 хвилин. Повинна вийти однорідна маса.
11 . Розігріємо трохи рослинного масла в сотейнику .
12 . Викладемо 40 г пасти каррі і обсмажуємо близько 2 хвилин , постійно помішувати .
13 . Додамо кокосове молоко , доведемо до кипіння , зменшимо вогонь і залишимо кип’ятитися ще на 5 хвилин.
14 . Розігріємо на іншій сковороді рослинне масло що залишилось.
15 . Обсмажимо на ньому кружечки кабачків з двох сторін. Я обсмажувала по дві хвилини з кожного боку.
16 . Додамо кабачки в каррі і залишимо варитися на 6 хвилин.
17 . Потім закидаємо в сотейник спаржу і боби , додаємо базилік , варимо все 4 хвилини і вимикаємо .
Отже , наше зелене тайське каррі готово. Подайте його з рисом жасмин і прикрасьте шматочками свіжого лайма.
Порада: пасту каррі , яка залишилася , можна зберігати в закритій банці в холодильнику близько 3 місяців.

Зелене тайське каррі
Приємного апетиту!

Зелене тайське каррі обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика