
Кабачки – це літні овочі , які подобаються багатьом. Вони дуже смачні , корисні , низькокалорійні і універсальні , так як з них можна приготувати безліч смачних страв. Кабачки смажать , запікають , тушать, печуть з них оладки і навіть роблять варення і компоти . Я люблю кабачки також за те , що вони відмінно поєднуються практично з будь-якими продуктами. Вони мають нейтральний смак , тому їх можна додавати в найрізноманітніші страви . Ці дуже доступні за ціною овочі допоможуть відмінно очистити організм від токсинів і шлаків , якщо вживати їх регулярно. Кабачки нормалізують водно -сольовий баланс , прибирають набряки , нормалізують роботу нирок і печінки , а також покращують стан серцево-судинної системи .
Кабачки ідеально підходять для людей з хворим шлунком , так як зовсім не дратують кишечник і відмінно перетравлюються. Виняток становлять молоді кабачки цукіні , які їдять сирими. Людям з проблемним шлунком краще всього їсти їх тільки після термічної обробки. Також кабачкова дієта – чудовий спосіб розпрощатися із зайвими кілограмами і нормалізувати обмін речовин. Це навіть дієтою назвати складно , достатньо лише замінити одне звичне блюдо смакотою з кабачків . Думаю , мій рецепт вам дуже сподобається , таких смачних кабачків ви ще не пробували.
Щоб приготувати кабачки в сирному клярі , вам знадобиться:
- кабачок – 1 шт.
- яйце куряче – 1 шт.
- твердий сир
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
- суміш сухих трав за бажанням
Як приготувати кабачки в сирному клярі :
1 . Спочатку кабачок ретельно промиваємо (хто його знає , де він валявся ), акуратно очищаємо від шкірки і нарізаємо однаковими паличками.
2 . Тепер куряче яйце миємо під проточною водою і збиваємо з сіллю і перцем.
3 . Сир тремо на самій дрібній тертці , додаємо до натертої сирної маси сухі трави і ретельно все перемішуємо.
4 . Кожну паличку кабачка умочуємо в яйце , після цього паніруємо її в сирі , потім викладаємо на деко , попередньо вистелений спеціальним пекарським папером.
5 . Залишилося зовсім небагато – запікаємо кабачки в заздалегідь розігрітій духовці при температурі в 180 градусів за Цельсієм до набуття ними приємного золотистого кольору.
Ось все і готово! Швидко , просто і дуже смачно. Я настійно рекомендую дане блюдо теплим . Я була просто в захваті – сподіваюся , і вам сподобається!
Приємного апетиту!
Leave a Reply