Канапе з гострої качки з моцарелою і виноградом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Хто просив закуски до Нового року? А рецепт з качиною грудкою? Загалом, я об’єднала два прохання в один рецепт – канапе з качиною грудкою. У цій закусці гостра качина грудка об’єднується з ніжною моцарелою Чільєджі і соковитим солодким виноградом. До вина – просто відмінно, та й як їжа-аперитив перед новорічним столом – теж добре.

Для цієї закуски важливо не перетримати качку, щоб вона залишилася соковитою навіть після охолодження. Тому не старайтеся з обсмажуванням – пар-трійки хвилин буде достатньо.

Інгредієнти для канапе з гострої качки з моцарелою і виноградом на 24 штуки:

  • 2 філе качиної грудки, близько 180 г кожне
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. меду
  • 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
  • 1/2 ч.л. табаско або іншого гострого перцевого соусу
  • 1/2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/3 ч.л. меленого імбиру
  • 24 виноградини
  • 24 міні-моцарели або пара великих кульок, нарізаних кубиками

 

kanape-iz-utki-s-mozarelloi-1

Приготування канапе з гострої качки з моцарелою і виноградом:

Грудки нарізаємо кубиками – на 12 частин кожну.

kanape-iz-utki-s-mozarelloi-2

У чашці змішуємо соєвий соус, цукор, мед, оцет, табаско, імбир і крохмаль.

kanape-iz-utki-s-mozarelloi-3

Обсмажуємо на сухій сковороді на середньо сильному вогні з усіх боків близько 3 хвилин.

kanape-iz-utki-s-mozarelloi-4

Вливаємо соус і готуємо буквально півхвилини, помішуючи, щоб соус покрив всі шматочки. Перекладаємо качку на тарілку, даємо охолонути до теплого стану.

Нанизуємо на шпажки разом з моцарелою і виноградом.

Подаємо.

kanape-iz-utki-s-mozarelloi

Смачного!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.