
Хто просив закуски до Нового року? А рецепт з качиною грудкою? Загалом, я об’єднала два прохання в один рецепт – канапе з качиною грудкою. У цій закусці гостра качина грудка об’єднується з ніжною моцарелою Чільєджі і соковитим солодким виноградом. До вина – просто відмінно, та й як їжа-аперитив перед новорічним столом – теж добре.
Для цієї закуски важливо не перетримати качку, щоб вона залишилася соковитою навіть після охолодження. Тому не старайтеся з обсмажуванням – пар-трійки хвилин буде достатньо.
Інгредієнти для канапе з гострої качки з моцарелою і виноградом на 24 штуки:
- 2 філе качиної грудки, близько 180 г кожне
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. меду
- 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
- 1/2 ч.л. табаско або іншого гострого перцевого соусу
- 1/2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 1/3 ч.л. меленого імбиру
- 24 виноградини
- 24 міні-моцарели або пара великих кульок, нарізаних кубиками
Приготування канапе з гострої качки з моцарелою і виноградом:
Грудки нарізаємо кубиками – на 12 частин кожну.
У чашці змішуємо соєвий соус, цукор, мед, оцет, табаско, імбир і крохмаль.
Обсмажуємо на сухій сковороді на середньо сильному вогні з усіх боків близько 3 хвилин.
Вливаємо соус і готуємо буквально півхвилини, помішуючи, щоб соус покрив всі шматочки. Перекладаємо качку на тарілку, даємо охолонути до теплого стану.
Нанизуємо на шпажки разом з моцарелою і виноградом.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply