Квашена капуста з яблуками

» » » Квашена капуста з яблуками
Квашена капуста з яблуками

Є безліч різних закусок, які відмінно виглядають на святковому столі і радують гостей і господиню, але погодьтеся, що квашена капуста з яблуками серед них дійсно виділяється з-за унікального смаку та аромату. І якщо ви ще не знаєте, як правильно готувати цю страву, то дозвольте мені поділитися з вами цим нехитрим рецептом.

  • Капуста білокачанна 1 головка (велика)
  • Яблука зелені 2-3 штуки
  • Морква 3 штуки (середні)
  • Сіль 100 грам

Квашена капуста з яблуками
Капусту розріжте на чотири частини, вийміть качан і нашаткуйте капустяне листя дрібними смужками. Складіть їх в глибоку миску і злегка помніть. Не забудьте попередньо зняти пожухлі верхні листки.
Квашена капуста з яблуками
Моркву очистіть від шкірки, безпечніше і зручніше за все скористатися спеціальним ножем для цього. Після чого промийте овочі під водою, щоб змити залишки піску і землі. Чисту морквину натріть на середній тертці.
Квашена капуста з яблуками
Яблука ретельно промийте, скористайтеся для кращого результат щіточкою або м’якою губкою. Після чого фрукти наріжте тонкими скибочками, видаливши серцевину з насінням. Знімати з яблук шкірку зовсім не обов’язково.
Квашена капуста з яблуками
Для початку змішайте капусту і моркву, додайте солі і перемішайте, тисніть подрібнені овочі руками так, щоб вони дали багато соку. Після цього додайте яблука і ще раз гарненько все перемішайте.
Квашена капуста з яблуками
Перекладіть всі інгредієнти в підготовлений для цього тазік або відро. Зверху поставте прес з підходящою по діаметру тарілкою і бутлем з водою. Настояти, тобто квасити капусту, потрібно протягом 2-3 діб. При цьому кілька разів знімайте гніт і протикайте капусту качалкою або будь-яким іншим відповідним предметом, потрібно неодмінно проробляти дірки прямо до дна тари. Я, наприклад, користуюся дерев’яною паличкою. Протикайте овочеву суміш до тих пір, поки не вийде все повітря. Так само стежте за тим, щоб овочі завжди були покриті власним соком. Через 2-3 дні капуста стане квашеною і її потрібно прибрати в холодильник на зберігання, або подавати до столу.
Подавайте капусту на стіл як самостійне блюдо, а можете використовувати її як гарнір до різних м’ясних і рибних страв. І, зрозуміло, ваша квашена капуста буде найбажанішим гостем на святковому столі. Їжте із задоволенням самі і пригощайте близьких і рідних!
– Кількість яблук і моркви можна збільшити за бажанням.
– Я помітила, що іноді радять додавати оцет або лимонний сік, але я вважаю, що яблука і так досить кислі, тому є велика ймовірність, переборщити з кислинкою.
– У готову капусту можна додати трохи олії перед подачею на стіл.
Квашена капуста з яблуками
Смачного!

Квашена капуста з яблуками обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика