Квашена капуста з яблуками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Квашеная капуста с яблоками 1

Є безліч різних закусок, які відмінно виглядають на святковому столі і радують гостей і господиню, але погодьтеся, що квашена капуста з яблуками серед них дійсно виділяється з-за унікального смаку та аромату. І якщо ви ще не знаєте, як правильно готувати цю страву, то дозвольте мені поділитися з вами цим нехитрим рецептом.

  • Капуста білокачанна 1 головка (велика)
  • Яблука зелені 2-3 штуки
  • Морква 3 штуки (середні)
  • Сіль 100 грам

141595890748251d398
Капусту розріжте на чотири частини, вийміть качан і нашаткуйте капустяне листя дрібними смужками. Складіть їх в глибоку миску і злегка помніть. Не забудьте попередньо зняти пожухлі верхні листки.
1415958907413883f42
Моркву очистіть від шкірки, безпечніше і зручніше за все скористатися спеціальним ножем для цього. Після чого промийте овочі під водою, щоб змити залишки піску і землі. Чисту морквину натріть на середній тертці.
1415958907284d22ee4


Яблука ретельно промийте, скористайтеся для кращого результат щіточкою або м’якою губкою. Після чого фрукти наріжте тонкими скибочками, видаливши серцевину з насінням. Знімати з яблук шкірку зовсім не обов’язково.
141595890784516c984
Для початку змішайте капусту і моркву, додайте солі і перемішайте, тисніть подрібнені овочі руками так, щоб вони дали багато соку. Після цього додайте яблука і ще раз гарненько все перемішайте.
14159589076369dca27
Перекладіть всі інгредієнти в підготовлений для цього тазік або відро. Зверху поставте прес з підходящою по діаметру тарілкою і бутлем з водою. Настояти, тобто квасити капусту, потрібно протягом 2-3 діб. При цьому кілька разів знімайте гніт і протикайте капусту качалкою або будь-яким іншим відповідним предметом, потрібно неодмінно проробляти дірки прямо до дна тари. Я, наприклад, користуюся дерев’яною паличкою. Протикайте овочеву суміш до тих пір, поки не вийде все повітря. Так само стежте за тим, щоб овочі завжди були покриті власним соком. Через 2-3 дні капуста стане квашеною і її потрібно прибрати в холодильник на зберігання, або подавати до столу.
Подавайте капусту на стіл як самостійне блюдо, а можете використовувати її як гарнір до різних м’ясних і рибних страв. І, зрозуміло, ваша квашена капуста буде найбажанішим гостем на святковому столі. Їжте із задоволенням самі і пригощайте близьких і рідних!
– Кількість яблук і моркви можна збільшити за бажанням.
– Я помітила, що іноді радять додавати оцет або лимонний сік, але я вважаю, що яблука і так досить кислі, тому є велика ймовірність, переборщити з кислинкою.
– У готову капусту можна додати трохи олії перед подачею на стіл.
1415958907481b29215ef39
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.