
Консервовані патисони – це не тільки смачна і апетитна закуска, але й справжня прикраса святкового столу. Патисони можна консервувати цілими, якщо вони дуже маленькі, а можна і порізати їх на шматочки. Але подивіться тільки, як вони виглядають, ніби щось інопланетне і екзотичне! А що потрібно зробити, щоб і на вашому столі з’явилася така цікава хрустка закуска, читайте в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Основні
- Патисони 1 кілограм (невеликого розміру)
- Лист лавровий 3 штуки
- Перець чорний 6 горошин
- Перець духмяний 6 горошин
- Насіння гірчиці 1/2 чайної ложки
- Парасольки кропу 2 штуки
- Часник 2-3 зубчики
для заливки
- Вода 2 склянки
- Сіль 1 чайна ложка
- Цукор 2 столові ложки
- Оцет 10% 1/2 склянки
Інвентар:
Велика каструля, кухонний рушник, сотейник, скляні банки з кришками, ніж кухонний, дошка обробна.
Приготування патисонів:
Крок 1: Готуємо патисони.
Насамперед підготуйте основний інгредієнт – патисони. Їх потрібно дуже ретельно промити, скориставшись спеціальною губкою або щіточкою, обсушити рушниками і зрізати хвостики, які у цих кумедних овочів знаходяться в центрі, а не по краях, як ми звикли.
Мої патисони – крихти, тому я залишаю їх цілими, якщо ваші овочі крупніші, то поділіть кожен з них на кілька частин.
Крок 2: Консервуємо патисони.
Підготуйте чисті баночки і покладіть на дно кожної горошини чорного і запашного перцю, лавровий лист, парасолька кропу, насіння гірчиці і зубчики часнику. Поверх укладіть патисони. Щоб овочі лежали щільно один до одного.
У сотейнику приготуйте заливку. Для цього розчиніть у воді сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте і закип’ятіть. Отриманим гарячим маринадом залийте патисони.
Накрийте банки з заготовками кришками і поставте їх у велику каструлю, дно якої вистелене рушником або тканиною. Влийте теплу воду. Банки повинні бути завантажені на 2/3 своєї висоти. Поставте все це на середній вогонь і доведіть до кипіння. Пастеризувати патисони потрібно протягом 25-30 хвилин.
А далі все зовсім як зазвичай. Банки з заготовками щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, вкутуємо і нехай остигають протягом декількох годин. Остигнувші консервовані патисони потрібно зберігати в прохолодному, недоступному для сонячних променів місці.
Крок 3: Подаємо консервовані патисони.
Смачного!
Поради до рецепту:- Для приготування заготовок використовуйте ключову або бутильовану воду.- Перед приготуванням промийте скляні банки з содою і не забудьте прокип’ятити кришки.
Leave a Reply