Консервовані патисони

» » » Консервовані патисони
Консервовані патисони

Консервовані патисони – це не тільки смачна і апетитна закуска, але й справжня прикраса святкового столу. Патисони можна консервувати цілими, якщо вони дуже маленькі, а можна і порізати їх на шматочки. Але подивіться тільки, як вони виглядають, ніби щось інопланетне і екзотичне! А що потрібно зробити, щоб і на вашому столі з’явилася така цікава хрустка закуска, читайте в цьому рецепті.

Інгредієнти:

Основні

  • Патисони 1 кілограм (невеликого розміру)
  • Лист лавровий 3 штуки
  • Перець чорний 6 горошин
  • Перець духмяний 6 горошин
  • Насіння гірчиці 1/2 чайної ложки
  • Парасольки кропу 2 штуки
  • Часник 2-3 зубчики

для заливки

  • Вода 2 склянки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Оцет 10% 1/2 склянки

Інвентар:

Велика каструля, кухонний рушник, сотейник, скляні банки з кришками, ніж кухонний, дошка обробна.

Приготування патисонів:

Крок 1: Готуємо патисони.

Консервовані патисони

Насамперед підготуйте основний інгредієнт – патисони. Їх потрібно дуже ретельно промити, скориставшись спеціальною губкою або щіточкою, обсушити рушниками і зрізати хвостики, які у цих кумедних овочів знаходяться в центрі, а не по краях, як ми звикли.
Мої патисони – крихти, тому я залишаю їх цілими, якщо ваші овочі крупніші, то поділіть кожен з них на кілька частин.

Крок 2: Консервуємо патисони.

Консервовані патисони

Підготуйте чисті баночки і покладіть на дно кожної горошини чорного і запашного перцю, лавровий лист, парасолька кропу, насіння гірчиці і зубчики часнику. Поверх укладіть патисони. Щоб овочі лежали щільно один до одного.

Консервовані патисони

У сотейнику приготуйте заливку. Для цього розчиніть у воді сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте і закип’ятіть. Отриманим гарячим маринадом залийте патисони.
Накрийте банки з заготовками кришками і поставте їх у велику каструлю, дно якої вистелене рушником або тканиною. Влийте теплу воду. Банки повинні бути завантажені на 2/3 своєї висоти. Поставте все це на середній вогонь і доведіть до кипіння. Пастеризувати патисони потрібно протягом 25-30 хвилин.
А далі все зовсім як зазвичай. Банки з заготовками щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, вкутуємо і нехай остигають протягом декількох годин. Остигнувші консервовані патисони потрібно зберігати в прохолодному, недоступному для сонячних променів місці.

Крок 3: Подаємо консервовані патисони.

Консервовані патисони

Консервовані патисони викладайте в невелике блюдце і сміливо виставляйте в центр столу. Похрумтіти ними люблять усі, так що закуска виходить просто чудовою і розлітається на ура. Тут вже головне встигнути спробувати самій. Або егоїстично залишити одну баночку маринованих патисон тільки для себе коханої, і як-небудь ввечері з’їсти її, ні з ким не ділячись 🙂
Смачного!
Поради до рецепту:- Для приготування заготовок використовуйте ключову або бутильовану воду.- Перед приготуванням промийте скляні банки з содою і не забудьте прокип’ятити кришки.

Консервовані патисони обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика