Корн-доги

Корн-доги

Останнім часом фаст-фуд трапляється в моєму житті досить рідко. Але трапляється. Минулого тижня, наприклад, мені захотілося приготувати американські корн-доги. Це сосиска (як в хот-дозі, ага) на паличці, засмажена у фритюрі в кукурудзяному тісті (звідси часточка “корн” – кукурудза).

Це смачно. Не сильно корисно, але смачно – особливо якщо купити для цього свідомо смачні сосиски.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 100 г кукурудзяного борошна
  • 150 г пшеничного борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
  • 8 сосисок + 1 ст.л. борошна
  • рафінована рослинна олія для смаження

 

Корн доги

Приготування:

Змішуємо два види борошна і розпушувач.

Яйце збиваємо вінчиком з кефіром, сіллю, цукром і перцем. Додаємо борошняну суміш і перемішуємо до однорідності.

Корн доги

Для зручності обмочування сосисок можна перелити тісто або в дрібний широкий посуд або, навпаки, у високий і вузький.

Сосиски нанизуємо на дерев’яні шпажки і обвалюємо у додатковому борошні. Якщо сосиски занадто довгі або у вас невеликий посуд, в якому ви будете смажити, можете розрізати кожну навпіл.

Корн доги

Наливаємо масло в кухлик або сотейник так, щоб сосиска в ньому могла плавати. Розігріваємо на середньо сильному вогні (по градуснику – 175 градусів).

Сосиски мачає в тісто і відразу опускаємо в розігріте масло. У процесі перевертаємо кілька разів. Смажимо до золотистої скоринки, приблизно по 2 хвилини.

Подаємо зі свіжими овочами та соусами – за класикою це буде кетчуп.

Корн доги

Смачного!

Корн-доги обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика