
Не впевнена, що ці кростіні підійдуть для святкового столу. Але з роллю полуденного перекусу вони впораються на “відмінно”. Смак у них – і пікантний, і свіжий одночасно. Та й у цілому закуска виходить досить ситною за рахунок хліба та авокадо, яке становить основну масу соусу гуакамоле. При бажанні, для більшої гостроти ви можете додати в гуакамоле дрібно нарізаний маринований перчик халапеньйо.
Інгредієнти на 10 штук:
- 1 багет
- 1 ст.л. оливкової олії
- 2 невеликих стиглих авокадо
- сік 1 лайма
- сіль за смаком
- 1 стиглий м’ясистий помідор
- 300 г очищених креветок
- 1/4 ч.л. дробленого сушеного чилі
Багет нарізаємо на скибочки. Кладемо на деко, скроплюємо оливковою олією і трохи солимо.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин. В ідеалі зовні повинна утворитися хрустка скоринка, а всередині хліб повинен залишитися м’яким.
Готуємо гуакамоле. Авокадо розрізаємо, видаляємо кісточку, чистимо від шкірки. Ріжемо на шматки, кладемо в миску, додаємо сік лайма і перебиваємо блендером. Консистенція не обов’язково повинна бути кремообразною, скоріше навпаки.
Додаємо за смаком сіль, кладемо нарізані дрібними кубиками помідори. Перемішуємо.
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Швидко обсмажуємо креветки з додаванням солі і перцю чилі.
На остиглі грінки кладемо гуакамоле, а поверх нього – креветки.
Подаємо.
Смачного!!!
Leave a Reply