
Пропоную вам простий варіант для вечері буднього дня – палички з курячого філе, запанірувати в мелених кукурудзяних пластівцях. Принадність цієї страви полягає в тому, що вона не смажиться на сковороді, а запікається в духовці, а значить, не містить зайвого жиру.
Подавати таке філе найкраще з макательним соусом на основі сметани та / або вершкового сиру. У моєму випадку це був дип зі сметани з хроном, рецепт якого вже є в блозі.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 курячих філе
- 150 г неглазурованих кукурудзяних пластівців
- 2 яйця
- 3-4 гілочки петрушки
- сіль і перець за смаком
Кожне філе нарізаємо на 4 довгих смужки (+ мале філе).
Яйця, нарубану зелень, сіль і перець кладемо в миску.
Злегка збиваємо виделкою.
Пластівці подрібнюємо в блендері, але не в муку, а щоб залишалися середні хрусткі шматочки.

Кожен шматочок філе солимо і перчимо, мачаємо в яєчну суміш, потім паніруємо в кукурудзяних пластівцях. Кладемо на деко.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Подаємо з макательним соусом і свіжими овочами.

Смачного!
Leave a Reply