Курячі тарталетки до фуршету

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 4.00 из 5)
Loading...
Куриные тарталетки к фуршету 1

Одним з чудових частувань , за допомогою яких можна чудово прикрасити будь-який стіл , є апетитні тарталетки . Чудові кошички з тіста можна приготувати з начинками на будь-який смак ! М’ясо , риба і морепродукти , гриби , сир , сир і зелень , овочі , фрукти і ягоди – експериментувати і фантазувати з начинками можна нескінченно , дивуючи рідних і друзів все новими і новими кулінарними шедеврами !
Сьогодні я розповім вам про те , як приготувати курячі тарталетки до фуршету . Це страва з ніжного листкового тіста з дивовижно смачною начинкою з курки , овочів і вершків обов’язково припаде до душі всім вашим гостям!

Щоб приготувати курячі тарталетки до фуршету , вам знадобиться:
для тарталеток :

  • листкове тісто – 400-450 г
  • яйце – 1 шт.
  • вода – 1 ст. л .

для начинки:

  • курячі грудки – 300-350 г
  • вершкове масло – 3 ст. л .
  • оливкова олія – 2 ч. л.
  • морква – 1 шт.
  • заморожений зелений горошок – 1 /3 ст.
  • цибуля- шалот – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • курячий бульйон – 1 ст.
  • жирні вершки – 1 ст.
  • коньяк – 3 ст. л .
  • кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.
  • вода – 1,5 ч. л.
  • мелений шавлія – 1 ч. л.
  • петрушка
  • перець чорний мелений
  • сіль

Як приготувати курячі тарталетки до фуршету :
1 . Для приготування тарталеток зручно використовувати готове листкове тісто , яке продається в магазинах в замороженому вигляді. Якщо ви вирішили приготувати тарталетки саме з такого продукту , слід попередньо витягти тісто з морозильної камери і дати йому розморозитися .
2 . Духовку розігріти до температури 200 градусів.
3 . Розморожене листкове тісто викласти на посипану борошном робочу поверхню і розкачати в пласт товщиною 5-8 мм. За допомогою невеликого формувального кільця або тонкостінної склянки вирізати з тіста 60-70 круглих заготовок.
41_28_07_2013_3379
4. Половину заготовок викласти на застелене пекарським папером деко і змастити заздалегідь приготовленою сумішшю води і яєчного жовтка. Хочу нагадати, що для змащування випічки найзручніше використовувати спеціальну кулінарну кісточку.
41_28_07_2013_3380
5. З решти заготовок за допомогою меншої за діаметром формочки (або меншого за діаметром стаканчика) вирізати серединку (маленькі кружечки). Утворені в результаті таких дій тістяні кільця помістити на круглі заготовки у вигляді бортика, злегка придавити пальцями, щоб скріпити краї тіста.
41_28_07_2013_3381


6. Отримані заготовки змастити сумішшю води і яєчного жовтка. Помістити деко з заготовками в попередньо розігріту духову шафу і випікати до золотистого кольору протягом 20-25 хвилин.
7. Готові тарталетки витягти з духовки і остудити. Якщо тісто всередині тарталеток занадто піднялося і місця для начинки залишилося мало, можна злегка прим’яти його за допомогою округлої дерев’яної ручки будь якого предмета з кухонного начиння.
41_28_07_2013_3382
8 . Перекласти тарталетки на блюдо і на час відставити убік. Якщо ви плануєте готування частування через кілька годин або на наступний день , тарталетки можна помістити в контейнер що герметично закривається і зберігати при кімнатній температурі.
9 . Наступним етапом створення апетитного кулінарного шедевра є приготування начинки. У першу чергу слід зайнятися м’ясом. Курячі грудки ( без кісток і шкіри ) ретельно вимити під проточною водою , обсушити , змастити з усіх боків оливковою олією , натерти сіллю і чорним меленим перцем. Викласти грудки на деко , помістити в духовку і запікати протягом 30-35 хвилин. Готове м’ясо витягти з духовки , остудити і нарізати дрібними кубиками.
10 . Моркву і цибулю -шалот почистити , вимити , обсушити , дрібно нарізати. Стебло селери і петрушку промити під проточною водою , обсушити , також дрібно порубати ножем. Кукурудзяний крохмаль змішати з 1,5 ст. л . води , ретельно перемішати отриману суміш , щоб не було грудочок. Заморожений зелений горошок витягти з морозилки , перекласти в миску і залишити при кімнатній температурі.
11 . У великій сковороді розтопити вершкове масло до спінювання . Викласти в сковороду нарізану моркву , цибулю- шалот і селеру. Приправити овочі чорним меленим перцем і сіллю і, періодично помішуючи , готувати близько 5 хвилин (до тих пір , поки овочі не стануть достатньо м’якими ) .
12 . Зняти сковороду з вогню і акуратно влити коньяк. Знову помістити сковороду на плиту , збільшити вогонь і готувати суміш до повного випаровування алкоголю (протягом 2 хвилин).
13 . Зменшити вогонь до середнього , влити в сковороду курячий бульйон , вершки (з великою жирністю ) , додати мелений шавлія. Перемішати суміш і готувати ще 4 хвилини. Потім влити в сковороду розведений у воді кукурудзяний крохмаль. Помішуючи , готувати суміш ще 2 хвилини , до тих пір , поки вона не почне загусати .
14 . Зняти каструлю з вогню. Додати в суміш зелений горошок , подрібнену петрушку і нарізане куряче м’ясо. Гарненько перемішати всі інгредієнти і дати настоятися протягом 1-2 хвилин , щоб курка і горошок встигли добре прогрітися . Спробувати начинку , якщо є необхідність , додати ще трохи солі і перцю.
15 . Розкласти гарячу начинку в приготовані раніше тарталетки і відразу ж подати закуску на стіл.
Для того , щоб у святковий день заощадити дорогоцінний час і не простоювати годинами біля плити , ви можете заздалегідь приготувати тарталетки і запекти куряче м’ясо. У день торжества вам залишиться лише швиденько приготувати начинку , наповнити нею тарталетки і подати їх на стіл. Страва буде виглядати ще яскравіше і апетитніше , якщо прикрасити кожну порцію листочками свіжої селери або петрушки.

Куриные тарталетки к фуршету 1
Приємного апетиту вам і вашим гостям!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.