Кільця кальмара в хрусткій паніровці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Справа наближається до вихідних, тому я хочу дати вам рецепт закуски до традиційного для багатьох п’ятничного пива. Або до суботнього – тут вже хто на що здатний. Приготуйте до кальмарові макальний соус – хоча б навіть банальний тартар – і смачна закуска скомплектована.

Так, ці кільця смажаться у фритюрі. Так, шкідливо. Але по-іншому це не приготуєш. Та й адже якщо рідко і помірно – то можна?

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1,2 кг очищених кальмарів
  • сіль і перець за смаком
  • 3 ст.л. борошна
  • 2 яйця
  • 150-170 г панірувальних сухарів
  • рослинна олія для смаження

 

koltsa-kalmara-v-panirovke-1

Приготування кальмарів в паніровці:

Кальмари нарізаємо на кільця товщиною близько 5-7 мм.

koltsa-kalmara-v-panirovke-2

Кладемо в миску, додаємо борошно, сіль і перець. Перемішуємо.

koltsa-kalmara-v-panirovke-3

Яйця вбиваємо в миску, додаємо 50 мл води і збиваємо виделкою.

Кожне кільце мачаємо в льєзон і обвалююємо у сухарях.

koltsa-kalmara-v-panirovke-4

Масло вливаємо в глибокий посуд – повинен бути шар товщиною приблизно в три пальці. Розігріваємо на середньо сильному вогні (температура 170 градусів, якщо є термометр). Смажимо кільця приблизно по 2 хвилини на партію. Перекладаємо на паперові серветки, щоб ввібрати зайвий жир.

Подаємо.

koltsa-kalmara-v-panirovke

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.