
Справа наближається до вихідних, тому я хочу дати вам рецепт закуски до традиційного для багатьох п’ятничного пива. Або до суботнього – тут вже хто на що здатний. Приготуйте до кальмарові макальний соус – хоча б навіть банальний тартар – і смачна закуска скомплектована.
Так, ці кільця смажаться у фритюрі. Так, шкідливо. Але по-іншому це не приготуєш. Та й адже якщо рідко і помірно – то можна?
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1,2 кг очищених кальмарів
- сіль і перець за смаком
- 3 ст.л. борошна
- 2 яйця
- 150-170 г панірувальних сухарів
- рослинна олія для смаження
Приготування кальмарів в паніровці:
Кальмари нарізаємо на кільця товщиною близько 5-7 мм.
Кладемо в миску, додаємо борошно, сіль і перець. Перемішуємо.
Яйця вбиваємо в миску, додаємо 50 мл води і збиваємо виделкою.
Кожне кільце мачаємо в льєзон і обвалююємо у сухарях.
Масло вливаємо в глибокий посуд – повинен бути шар товщиною приблизно в три пальці. Розігріваємо на середньо сильному вогні (температура 170 градусів, якщо є термометр). Смажимо кільця приблизно по 2 хвилини на партію. Перекладаємо на паперові серветки, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply