
Ну, що, дорогі мої, розповідаю історію своїх чергових малосольних огірочків. Вирішила я сьогодні на вечерю приготувати шавлю. А до неї малосольні огірочки – це саме те!
Схопилася, а від моїх малосольних огірків залишилася тільки красива рожева водичка. Спочатку була засмутилася, а потім згадала один рецепт, який мені люб’язно свого часу дала одна моя давня приятелька. Вона ці огірочки, жартуючи, називає «відбивні». Я ж, їх кличу «Десятихвилинні». Так-так, буквально за 10-15 хвилин малосольні огірочки готові. В принципі, поки я готувала на стіл, огірочки були готові. Отже, до справи.
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 20 хв.
Калорійність: Калорій в одній порції: 35 ккал
Щоб приготувати малосольні огірки десятихвилинки, вам знадобиться:
- Огірки – 4-6 шт. (Для літрової баночки)
- Сіль – 1 ч.л.
- Часник – 1 невелика головка
- Зелень – хороший пучок (можна різну, але переважніше кріп)
- Шматочок гіркого перцю – за бажанням
Як приготувати малосольні огірки десятихвилинки.
1. Спочатку готуємо огірки: помити, залити водою і, поки готуємо зелень, хай стоять у воді.
2. Поки нас чекають огірки, приготуємо зелень (помити), часник, сіль, перчик.
3. Далі: зелень дрібно порізати, часник пропустити через прес, перчик теж дрібненько порізати. Останніми порізати огірки на 6-8 частин (залежить від розміру огірка, у мене невеликі молоденькі).
4. Беремо чисту баночку або ваш посуд з кришкою. На дно кладемо шар зелені, трохи часнику, шматочок перцю і посипаємо сіллю Далі шар огірків і так, поки у нас закінчиться зелень і огірки.
5. Закриваємо кришкою баночку і ретельно струшуємо вміст протягом хвилини – двох. Все має добре перемішатися. Залишити баночку хвилин на 10- 15. Протягом цього часу можна ще разок її добре струснути.
6. Все. Швидкі, малосольні огірочки готові.
7. Моя Шавля врятована! Ці огірочки просто ідеально підходять до цієї страви. І не тільки до неї!
Смачного!
Leave a Reply