
Малосольні огірочки, приготовані цим способом, я люблю більше за всі інші способи засолювання. Готуються вони швидко з додаванням буряка, який, до речі, теж виходить смачною і з’їдається разом з огірочками, хоча, особисто я, їм його дуже рідко.
Час приготування: 24 год.
Калорійність: Низькокалорійний Калорій в одній порції: 35 ккал
Щоб приготувати малосольні огірки – добові, вам знадобиться:
- Огірки – скільки помістяться в 1,5 л банку
- Кріп (парасольки),
- листя смородини, малини, хрону, кінза, гілочка базиліка лимонного (ваші травички)
- Часник – 1 головка
- Буряк червоний – приблизно грам 50 (буквально кілька шматочків)
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
Як приготувати малосольні огірки – добові.
1. Огірки, всі травки і листочки добре помити. Часник почистити, якщо великі зубки – розрізати навпіл. Буряк і моркву помити, почистити, порізати довільними шматочками.
2. Укласти, як звичайно на дно банки травки на них все інше: огірки, часник, моркву, буряк
і прикрити знову зеленню. За бажанням, можна додати і шматочок гіркого перчика (для остринки).
3. Воду закип’ятити (приблизно 600 – 700 мл.), Всипати сіль, цукор. Добре розмішати, до повного розчинення і залити маринадом огірки.
Закрити банку кришкою, що закручується. Огірки тримати в кімнаті, на кухні.
4. Все. Огірки, в красивому рожевому розсолі, готові менше ніж через добу.
Після того, як вони будуть готові – прибрати в холодильник. Додам, після того, як огірочки благополучно з’їдять. Якщо розсіл НЕ закис і чистий, то ним можна повторно залити наступну партію огірків.
Смачного!
Leave a Reply