
Неймовірно смачна закуска до м’ясних страв, яка обов’язково вийде у тих, хто не полінується приготувати її так, як описано.
Посоліть воду у великій каструлі і поставте закипати.
Тим часом надріжте баклажани уздовж, човником, щоб утворився досить глибока і містка кишенька.
Опустіть баклажани в окріп. Нічого, що вони спливають – накрийте кришкою і почекайте, поки вони змінять колір і стануть трохи м’якше. На це піде хвилин п’ять чи десять – все залежить від кількості баклажан.
Покладіть баклажани в один ряд на похилу поверхню.

Придавите баклажани дошкою і вантажем. Зачекайте, поки стече рідина.

Нехай хтось інший поки поріже моркву соломкою.

А заодно нехай підготує цибулю звичайну, цибулю порей, болгарський перець і головку часнику зубчиками.
Підготуйте спеції і приправи.
Зваріть маринад із застосуванням чорного перцю горошком, лаврового листа і запашного горошку. На літр води візьміть столову ложку цукру і додайте стільки оцту, щоб домогтися приємного кисло-солодкого смаку. Після цього додайте на кожен літр води столову ложку солі.

У рослинному маслі обсмажте цибулю, щоб вона почала золотитися і додайте насіння коріандру.

Додайте цибулю порей і болгарський перець і перемішайте.

Відразу ж після цього додайте часник, спеції і суху зелень. Перемішайте.

Покладіть в гарячу сковороду моркву, зелену цибулю і свіжу зелень, зніміть сковороду з вогню і перемішайте.

Поставте поруч баклажани, підготовлену суміш овочів, зелені та спецій і посуд, де будуть маринуватися баклажани.

При необхідності, якщо в якихось баклажанах залишилася зайва волога, віджимайте їх руками.

Розкривайте баклажани човником і начиняйте овочами і зеленню.

Занадто багато овочів не треба, буде добре, якщо через розріз овочі будуть тільки виднітися.

Укладайте баклажани якомога щільніше і заливайте киплячим маринадом.

Придавіть баклажани так, щоб маринад покрив їх повністю.

Нехай посудина стоїть в теплі приблизно тиждень, після чого їх можна спробувати. Якщо вам подобається смак і консистенція, то прибиріть посудину в холод, тільки закривайте вже щільніше і стежте, щоб маринад покривав баклажани повністю.
Приємного апетиту!
Leave a Reply