Мариновані баклажани

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Маринованные баклажаны 8

Неймовірно смачна закуска до м’ясних страв, яка обов’язково вийде у тих, хто не полінується приготувати її так, як описано.

Посоліть воду у великій каструлі і поставте закипати.
1e654f81bf
Тим часом надріжте баклажани уздовж, човником, щоб утворився досить глибока і містка кишенька.
165e1917b9
Опустіть баклажани в окріп. Нічого, що вони спливають – накрийте кришкою і почекайте, поки вони змінять колір і стануть трохи м’якше. На це піде хвилин п’ять чи десять – все залежить від кількості баклажан.
54958cc743


Покладіть баклажани в один ряд на похилу поверхню.
5a35d0a335
Придавите баклажани дошкою і вантажем. Зачекайте, поки стече рідина.
f6290ee70b
Нехай хтось інший поки поріже моркву соломкою.
9d00308b07
А заодно нехай підготує цибулю звичайну, цибулю порей, болгарський перець і головку часнику зубчиками.
Підготуйте спеції і приправи.
Зваріть маринад із застосуванням чорного перцю горошком, лаврового листа і запашного горошку. На літр води візьміть столову ложку цукру і додайте стільки оцту, щоб домогтися приємного кисло-солодкого смаку. Після цього додайте на кожен літр води столову ложку солі.
fffadfa7fd
У рослинному маслі обсмажте цибулю, щоб вона почала золотитися і додайте насіння коріандру.
89caf2dcde
Додайте цибулю порей і болгарський перець і перемішайте.
e66566ad9d
Відразу ж після цього додайте часник, спеції і суху зелень. Перемішайте.
bc053611f3
Покладіть в гарячу сковороду моркву, зелену цибулю і свіжу зелень, зніміть сковороду з вогню і перемішайте.
32072795c8
Поставте поруч баклажани, підготовлену суміш овочів, зелені та спецій і посуд, де будуть маринуватися баклажани.
b34911d260
При необхідності, якщо в якихось баклажанах залишилася зайва волога, віджимайте їх руками.
cba411da1e
Розкривайте баклажани човником і начиняйте овочами і зеленню.
6fd2b2e6b6
Занадто багато овочів не треба, буде добре, якщо через розріз овочі будуть тільки виднітися.
a904a58cc3
Укладайте баклажани якомога щільніше і заливайте киплячим маринадом.
1d99ad3af1
Придавіть баклажани так, щоб маринад покрив їх повністю.
f4ff65098a
Нехай посудина стоїть в теплі приблизно тиждень, після чого їх можна спробувати. Якщо вам подобається смак і консистенція, то прибиріть посудину в холод, тільки закривайте вже щільніше і стежте, щоб маринад покривав баклажани повністю.

2477af385d
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.