Щодня ми використовуємо вершкове масло для приготування їжі або в якості намазки для бутербродів. Але мало хто з нас задумався, що звичайне і вже звичне для всіх нас масло можна перетворити на незвичайну намазку, наприклад – оселедцеве масло. Завдяки оселедцевому маслу ваші бутерброди стануть ще ситніші і смачніші, їх навіть на святковий стіл не гріх буде подати. Оселедцеве масло в домашніх умовах приготувати досить просто, швидше за все багато інгредієнтів є у вашому холодильнику. Особливу пікантність домашньому оселедцевому маслу додасть гірчиця, необов’язково використовувати просту готову гірчицю. В якості добавки може виступити і зерниста гірчиця, гірчиця з додаванням хрону і т.д., все залежить від ваших уподобань і фантазії.
Для того щоб приготувати оселедцеве масло в дома вам буде потрібно наступні інгредієнти:
- філе оселедця слабосолене – 200 грам,
- готова гірчиця – 1,5 ч. ложки,
- вершкове масло (натуральне) – 200 грам,
- курячі яйця – 2 штуки,
- сік лимона – 1 ч. ложки,
- свіжа зелень кропу – 1 пучок (маленький).
Рецепт приготування оселедцевого масла
Якщо вам не пощастило прикупити вже готове філе, то доведеться очистити оселедець від кісточок і відокремити філе. Тепер рубаємо підготовлене філе дуже дрібними шматочками.
Відварені попередньо курячі яйця охолоджуємо і очищаємо. Тепер натираємо яйця на середній тертці.
Вершкове масло краще всього використовувати натуральне, але якщо у вашій родині віддають перевагу бутербродному маслу, то можете використовувати і його. В розм’якшене вершкове масло додаємо готову гірчицю, все перетираємо за допомогою вилки.
Тепер до вершкового масла додаємо попередньо порізане філе оселедця. Перемішуємо.
Тепер засипаємо натерті на тертці курячі яйця і вливаємо лимонний сік. Знову все перемішуємо, бажано до однорідної маси, хоча невеликі шматочки оселедця додадуть особливу пікантність бутербродам.
Все, оселедцева маса готова, але ви можете сервірувати її і подати оригінально. Приміром, потрібно дуже дрібно порубати промиту зелень кропу і після розсипати її на харчовій плівці. З отриманого оселедцевого масла скачуємо ковбаску і закочуємо її в плівку, на якій розсипаний кріп. Залишаємо на деякий час рулет з оселедцевого масла в холодильнику, а потім використовуємо для приготування бутербродів. Можна порізати масло невеликими кружечками і акуратно викласти на невеликі тарілочки, а гості вже на свій розсуд будуть використовувати дане масло.
Приємного вам апетиту !!!