Цей найпростіший ніжний мус можна подати як з крекерами і грінками з білого хліба, так і зі свіжими овочами – наприклад, скибочками огірка або редиски. Втім, наявність овочів зовсім не виключає хлібної складової.
Замість лосося (сьомги) ви можете використовувати горбушу або кету гарячого копчення.
Орієнтовний час приготування: 10 хвилин + 2:00 на охолодження
Інгредієнти для мусу з копченого лосося: на 8 порцій:
- 1 ч.л. желатину
- 150 г лосося, горбуші або кети гарячого копчення
- 350 г сметани жирністю 20-30%
- 2 ч.л. лимонного соку
- сіль за смаком
Приготування мусу з копченого лосося:
Желатин заливаємо 3 ст.л. холодної води і даємо постояти 5 хвилин. Потім ставимо на плиту і при постійному помішуванні доводимо до розчинення (не кип’ятити!). Відставляємо убік і даємо охолонути до кімнатної температури.
У чашу блендера кладемо рибу, сметану і лимонний сік.
Перемелює до однорідності. Солимо за смаком.
Додаємо в суміш желатин і добре перемішуємо. Розкладаємо мус в невеликі мисочки і ставимо в холодильник для застигання, приблизно на 2 год.
При подачі гарніруємо свіжим кропом.
Смачного!