Повернемося до других страв. Цей рулет трохи трудомісткий в приготуванні, але результат вартий того. Брокколі через брак або за нелюбов’ю можна замінити на який-небудь інший овоч – наприклад, на цвітну капусту або дрібно посічений цукіні.
В останній редакції – я маю на увазі 2015 – страва подавалося з пюре з картоплі і брокколі. Це відмінний акомпанемент до страви.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 5 яєць
- 1 велика цибулина
- 250 г печериць
- 150 г брокколі
- 800 г фаршу з яловичини або змішаного
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 зубчик часнику
- сіль і мелений чорний перець за смаком
3 яйця злегка збиваємо виделкою, солимо за смаком. Смажимо тонкий омлет на сковорідці максимального діаметру, що у вас є (в ідеалі не менше 26 см).
Цибулю і гриби дрібно рубаємо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо половину нарубаної цибулі та гриби, смажимо, помішуючи, до готовності, 4-5 хвилин.
Поки смажиться цибуля, бланшируємо брокколі в киплячій підсоленій воді протягом 4 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдати холодною водою, щоб капуста не втратила колір.
У фарш додаємо 1 яйце, натертий зубчик часнику, 2 ст.л. панірувальних сухарів, цибулю що залишилась, сіль і перець за смаком.
Вимішуємо до однорідного стану.
Відварену брокколі дрібно рубаємо, змішуємо з грибами, 1 яйцем і 1 ст.л. сухарів.
На фольгу викладаємо фарш у вигляді прямокутника розміром приблизно 40 * 25 см. Омлет розрізаємо і вкладаємо на фарш.
Поверх омлету розподіляємо брокколі з грибами.
Звертаємо всю конструкцію в рулет і прямо у фользі кладемо на деко.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності протягом приблизно 45 хвилин (кінцевий час залежить від вашої духовки). Якщо ви хочете отримати рулет з рум’яною скоринкою, за 10 хвилин до готовності зніміть з нього фольгу і дайте рулету зарум’яниться.
Готовий рулет виймаємо з духовки і даємо йому полежати 15 хвилин. Потім нарізаємо і подаємо.
У мене на гарнір – пюре з картоплі і брокколі, відсадженого через кондитерський мішок з насадкою-зірочкою.
Смачного!