А ось і перша з обіцяних нових оригінальних закусок до Нового року 🙂 Тут я трохи пограла на тему традиційної новорічної качки з яблуками 🙂 В якості основи я взяла смажену качину грудку і доповнила її яблуком, припущеному в карамелі.
До речі. Цю закуску можна подати і теплою, і холодною. Другий варіант особливо хороший для тих, хто планує заздалегідь по максимуму підготувати все до новорічної вечірці і не стояти біля плити в останній момент.
Інгредієнти для міні-брускети на 16-18 штук:
- 2-3 булочки для хот-догів або тонкий багет
- 2 філе качиних грудок з шкірою, близько 180 г кожна
- сіль і перець за смаком
- 2-3 яблука
- 75 г цукру
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 2 ч.л. меду
Приготування міні-брускет:
З яблук нарізаємо фігурним ножем кульки. Якщо немає ножа, можна просто нарізати великими кубиками. Поливаємо лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
Гірчицю змішуємо з медом.
На шкірі качиного філе робимо неглибокі надрізи гострим ножем. Солимо і перчимо. На середньому вогні розігріваємо суху сковороду. Кладемо філе шкірою вниз і смажимо близько 3 хвилин.
Потім перевертаємо, трохи зменшити вогонь і смажимо ще 3-4 хвилини. Знімаємо зі сковороди, кладемо на тарілку і накриваємо фольгою.
Цукор розтоплюємо в сотейнику. Кладемо в нього яблука і готуємо, помішуючи, щоб карамель обволокла яблука. Слідкуйте, щоб цукор не перегорів!
Викладаємо яблука на тарілку.
Багет нарізаємо скибочками.
Обсмажуємо на змащеній маслом сковороді.
Качку нарізаємо тонкими скибочками.
На грінки намазуємо гірчицю, зверху кладемо качку і яблука. Прикрашаємо зеленню, додаємо по парі крапель меду і подаємо.
Смачного!