Міні-брускетти з качкою і карамелізованими яблуками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

А ось і перша з обіцяних нових оригінальних закусок до Нового року 🙂 Тут я трохи пограла на тему традиційної новорічної качки з яблуками 🙂 В якості основи я взяла смажену качину грудку і доповнила її яблуком, припущеному в карамелі.

До речі. Цю закуску можна подати і теплою, і холодною. Другий варіант особливо хороший для тих, хто планує заздалегідь по максимуму підготувати все до новорічної вечірці і не стояти біля плити в останній момент.

Інгредієнти для міні-брускети на 16-18 штук:

  • 2-3 булочки для хот-догів або тонкий багет
  • 2 філе качиних грудок з шкірою, близько 180 г кожна
  • сіль і перець за смаком
  • 2-3 яблука
  • 75 г цукру
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 2 ч.л. меду

 

brusketta-s-utkoi-i-yablokami-1

Приготування міні-брускет:
З яблук нарізаємо фігурним ножем кульки. Якщо немає ножа, можна просто нарізати великими кубиками. Поливаємо лимонним соком, щоб яблука не потемніли.

brusketta-s-utkoi-i-yablokami-2

Гірчицю змішуємо з медом.

На шкірі качиного філе робимо неглибокі надрізи гострим ножем. Солимо і перчимо. На середньому вогні розігріваємо суху сковороду. Кладемо філе шкірою вниз і смажимо близько 3 хвилин.

brusketta-s-utkoi-i-yablokami-3

Потім перевертаємо, трохи зменшити вогонь і смажимо ще 3-4 хвилини. Знімаємо зі сковороди, кладемо на тарілку і накриваємо фольгою.
Цукор розтоплюємо в сотейнику. Кладемо в нього яблука і готуємо, помішуючи, щоб карамель обволокла яблука. Слідкуйте, щоб цукор не перегорів!

brusketta-s-utkoi-i-yablokami-5

Викладаємо яблука на тарілку.
Багет нарізаємо скибочками.

brusketta-s-utkoi-i-yablokami-4

Обсмажуємо на змащеній маслом сковороді.
Качку нарізаємо тонкими скибочками.
На грінки намазуємо гірчицю, зверху кладемо качку і яблука. Прикрашаємо зеленню, додаємо по парі крапель меду і подаємо.

brusketta-s-utkoi-i-yablokami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.