Новорічний м’ясний террин

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Бюджетним варіантом террина можна вважати террин з печінки, але до святкового новорічного столу можна приготувати смачний новорічний м’ясний террин.А ось на обід або на вечерю, особливо це стосується тих, хто постить, можна приготувати дуже легкий овочевий террин. Дану закуску ви з легкістю можете вписати в свою кулінарну книгу в розділ нові смачні рецепти страв з фото. Здивуйте своїх гостей ніжним, що тане в роті террином з м’яса. А террин що залишився на ранок, що мало ймовірно, можна використовувати для приготування дуже ситних і смачних бутербродів.
Для приготування новорічного м’ясного террина вам потрібні наступні інгредієнти:

  • свинина м’якоть – 0,5 кг.,
  • куряче філе – 200 грам,
  • бекон – 450 грам,
  • шинка – 100 грам,
  • вершки (жирні) – 100 мл.,
  • коньяк – 50 грам,
  • фісташки (очищені) – 50 грам,
  • часник – 2 – 3 зубчики,
  • сіль і спеції за смаком,
  • соєвий соус – 2 ст. ложки.

Рецепт приготування м’ясного террина на новий рік
Шинку потрібно буде нарізати невеликими кубиками.
Сире куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.
Свиняче філе пропускаємо 2 рази через м’ясорубку з дрібними гратами, туди ж відправляємо очищені зубчики часнику.
У перемелене свиняче філе додаємо попередньо підготовлені курячу грудку і шинку, все перемішуємо.
Додаємо коньяк, сіль, спеції за смаком і соєвий соус. Ретельно перемішуємо м’ясну масу.
В отриману масу додаємо жирні вершки і ретельно перемішуємо м’ясну масу. В кінці додаємо очищені фісташки, можна не подрібнювати.
Залиште підготовлений фарш в холодильнику години на дві для того щоб він просочився усіма ароматами спецій.
Форму, в якій ви будете випікати террин потрібно застелити смужками бекону, потрібно зробити так, що б смужки бекону звисали через край форми. а от форму для м’ясного террина найкраще вибрати прямокутну, це і є класична форма теперішнього террина.
Потім у форму з беконом викладаємо відпочивший фарш і ретельно його утрамбовуємо.
terrin
Потім форму з террином закриваємо щільно листом фольги і відправляємо в духовку, яку розігріваємо до 200 градусів. Випікаємо террин 1 годину 40 хвилин. Потім витягуємо форму з террином з духовки, прибираємо фольгу і зливаємо рідину що виділилася. Потім зверху кладемо вантаж (пачку солі, наприклад) і відправляємо террин для застигання в холодильник мінімум на 12 годин.
Готовий святковий м’ясний террин нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.

recipe
Приємного вам апетиту !!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.