Новорічний стіл 2017: як вибрати відповідні страви

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Щоб зрозуміти, що має бути на столі на новий рік 2017, треба зазирнути в китайський календар. Він показує нам, що Овечка і Козочка ділять порівну між собою права на наступний 2017 рік. Це означає, кожну страву сміливо прикрашайте зеленню.
Щоб не прогнівити символ майбутнього року, намагайтеся замість м’яса подавати на стіл рибу і морепродукти. Це поряд із зеленню, фруктами і овочами, які і коза, і вівця люблять в будь-якому вигляді і в необмеженій кількості. М’ясо, в принципі, теж можна ставити на стіл, тільки не баранину або козлятину.

Що має бути на новорічному столі 2017
Яєчний рулет з оселедцем
Починаємо своє меню з незвичайною в подачі і відмінною за смаком закуски. З її приготуванням доведеться трохи повозитися, зате результат того вартий. Ця страва не просто вгамує голод, вона точно прикрасить стіл.
Необхідні інгредієнти:

  • Один слабосолений оселедець;
  • 150 грамів сирного крему (можна замінити майонезом);
  • Пучок кропу;
  • 40 грамів вершкового масла;
  • Дві столові ложки борошна;
  • 60 грамів твердого сиру;
  • Чотири яйця;
  • 200 грамів теплого молока;

Для початку потрібно приготувати начинку для рулету. Оселедець розібрати на філе і дрібно нарізати. Якщо є можливість, його можна навіть подрібнити в спеціальному процесорі. Нарізані шматочки змішати з дрібно нашаткованою кропом (взяти дві третини від загальної кількості). Далі додати сирний сир або майонез, все збити в міксері.
Потім готуємо тісто, яке є основою рулету. Масло розтопити на вогні або в мікрохвильовій печі. Додати до нього борошно і добре перемішати. Потім, поступово, вливати тепле (обов’язково) молоко. Варити цей соус три хвилини, щоб він став густим. Тепер беремо яйця і відділяємо білки від жовтків. Жовтки трохи збити виделкою і додати соусу, продовжуючи помішувати. Сир натерти на тертці і також додати до соусу. Все збити виделкою, всипати решту зелень кропу. Білки збити окремо і останнім ввести в соус. Тепер треба вистелити деко пекарським папером і акуратно перекласти на нього готове тісто, розрівняти. Відправити деко в нагріту духовку на 15 хвилин, потім дати охолонути. Крім закусок подавайте на стіл смачні салати на новий рік.
rulet_yaichnyi1
Змастити корж начинкою, розподіливши її рівномірно по поверхні. Скрутити рулет і обмотати його харчовою плівкою, відправити в холодильник на кілька годин. Перед подачею на стіл закуску нарізати середніми шматочками.
Картопляні кульки
Ці кульки можна подавати як окрему закуску, а можна також підносити як гарнір до основного гарячого блюда. Безперечно одне: вони дивовижні на смак і виглядають просто відмінно.
Необхідні інгредієнти:

  • Кілограм картоплі;
  • Одне яйце;
  • Три столові ложки пшеничного борошна;
  • Сіль і спеції за смаком;
  • 300 мл рослинного масла;

Картоплю почистити, відварити і зробити пюре. Щоб картопля швидше варився, її можна нарізати дрібними кубиками. Коли пюре охолоне, то з нього робляться невеликі кульки однакові за розміром. Для кляру треба збити яйце, додати сіль і улюблені спеції. Окремо на тарілку насипати борошно. Тепер взяти сковорідку з високими краями і вилити в неї масло. Воно повинно покривати кульки мінімум на дві третини, а краще повністю. Масло нагріти на середньому вогні і довести до кипіння. Вмочити кульки в яйці, потім у борошні і відправити в киплячу олію.
a1c338ca0fc1d97fc2eefe89a60a85cc
Обсмажувати партіями до утворення рум’яної скоринки. У фритюрі кульки треба постійно перевертати. Викласти готові колобки на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайве масло. Це рецепт, що має бути на столі на новий рік 2017 обов’язково. Начебто проста і доступна за ціною картопля, але наскільки витончена і цікава подача. Ще один хороший варіант корисного гарніру – овочеве рагу в духовці.
Горбуша з м’ятою і лимоном
Хоча б одне гаряче блюдо входить в список того, що повинно бути на столі в новий 2017 рік синьої дерев’яної кози. Ми пропонуємо приготувати рибу. Вона запікається у фользі і в духовці, від чого є стравою легкою і дієтичною. Додаткові інгредієнти додадуть горбуші незвичайний пікантний смак.
Необхідні інгредієнти:

  • Ціла риба;
  • Чайна ложка гірчиці і дві столові ложки майонезу;
  • Свіжа м’ята і петрушка;
  • Спеції, лайм;

Від риби відрізати голову, випатрати і добре промити тушку. По всій поверхні зробити надрізи до кістки. Надрізи повинні бути на відстані десь трьох сантиметрів один від одного. Змішати майонез і гірчицю. Зчистити цедру з лайма. Зелень дрібно нашаткувати і додати до цедри. Рибу помазати соусом і залишити на півгодини. Потім викласти на деко в лист фольги, в надрізи викласти зелень з цедрою, додати спеції і сіль за смаком. Загорнути і відправити в гарячу духовку на 30 хвилин.
Gorbusha-v-duhovke-620x350


Потім дістати рибу і відкрити фольгу, відправити в духовку ще на 15 хвилин. При подачі обов’язково прикрасити рибку кружечками лайма.
Желейний торт без випічки
Без десерту свято складно називати святом веселим і смачним. Цей желейний торт значно заощадить вам час. Виглядає він яскраво і красиво, плюс до всього, зелений колір, який символу майбутнього року дуже подобається.
Необхідні інгредієнти:

  • 100 грамів вершкового масла;
  • 150 грамів сиру або вершкового сиру;
  • 120 грамів цукру;
  • Десять грамів желатину і ванільного цукру;
  • 200 грамів печива без вираженого смаку;
  • 500 грамів сметани;
  • Один лимон, пакет желе «Ківі» (бажано зеленого кольору);

Щоб зробити основу треба міксером подрібнити печиво в крихту (або зробити це можна качалкою). Додати розтоплене вершкове масло (можна розтопити в мікрохвильовій печі). Змішати крихти з маслом і перемішати. Далі викласти дно форми цим тістом, рівномірно утрамбувати. Відправити в холодильник. Щоб зробити желейну масу, треба залити желатин 100 мл води і залишити набухати. Далі поставити на вогонь, не кип’ятити, але розчинити всі гранули. Сир протерти через сито, додати цукор, ванільний цукор і сметану. Вичавити сік лайма і все разом збити в блендері. Потім влити желатин і продовжувати збивати.
wpid-zheleynyy-tort-bez-vypechki-s-laymovym-vkusom_i_4
Вилити крем на основу з печива і відправити торт в холодильник на кілька годин. Далі приготувати желе по інструкції, і вилити на торт. Відправити в холодильник ще на чотири години. Перед подачею можна додатково вишукано прикрасити торт часточками лайма.
Це лише деякі смачні закуски і гарячі страви, десерти, які можна сміливо подавати на святковий стіл у 2017 році. Величезним плюсом відноситься те, що Кози не відноситься до тварин примхливих. Тому, просто готуйте кожне блюдо з гарним настроєм і від чистого серця.

farshirovannaya-ryba-zapechennaya-v-duxovke-v-folge

Щасливого Нового року і смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!