
Наближається саме чарівне свято , яке чекають не тільки діти , але й дорослі , які в душі ще вірять у дива . До цього чарівного свята ми починаємо готуватися заздалегідь , ми продумуємо програму свята , меню святкового застілля , ну , і звичайно ж , подарунки , від яких стає тепліше на душі. Кожен рік ми придумуємо нові страви для наших столів , але самим обов’язковим пунктом меню в нашому застілля є закуски. Сьогодні розповім про декілька видів новорічних закусок з червоної риби. Звичайно , червона рибка це не найдешевший продукт , але для святкового застілля ми можемо дозволити собі якісь задоволення.
Рибні « кошики » з червоною ікрою
Для цієї закуски вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- слабосолене філе червоної риби ( форель або сьомга ) – 250 грам ,
- червона ікра – 50 грам ,
- часник – 1 зубчик ,
- сир домашній або сир « Філадельфія» – 100 грам ,
- свіжа зелень ,
- сіль і перець за смаком.
Як правильно приготувати закуску
Для приготування вам будуть потрібні найменші форми для кексів , їх потрібно застелити харчовою плівкою.
Потім слабосолену рибу нарізаємо тонкими смужками і вистилаємо смужками дно і стінки форми.
Залишки риби потрібно перемолоти блендером і змішати з рубаною зеленню і сиром . Додаємо пропущений через чеснокодавку часник і додаємо перець і сіль за смаком. Все перемішуємо і наповнюємо масою формочки , застелене рибою. Загортаємо звисаючі смужки риби і злегка притискаємо масу. Потім відправляємо формочки в холодильник. Перед подачею на стіл витягаємо закуску з формочок і злегка натиснувши в серединку робимо невелике поглиблення, в яке укладаємо кілька ікринок.
Рибні рулетики
Для приготування потрібно:
- сьомга ( нарізка ) – 200 грам ,
- сир (типу Філадельфія) – 100 грам ,
- часник – 2 зубчики ,
- салат листовий – 0,5 пучка ,
- свіжа зелень для сервірування ,
- ікра чорна або червона (можна використовувати білкову ) – 50 грам .
Приготування
Часник очищаємо і пропускаємо через чеснокодавку , потім змішуємо з сиром. Отриманою сумішшю намазуємо кожну смужку риби. Потім акуратно звертаємо в рулетик .
На тарілці розкладаємо листя салату , попередньо промивши їх.
Потім кожен рулет з кожного краю умочуємо в ікру і укладаємо на блюдо. Прикрашаємо зеленню.
Ось так легко і головне швидко можна приготувати масу прекрасної закуски , головне підключити фантазію.
Приємного вам апетиту і з наступаючим вас Новим роком !
Leave a Reply