Огірки з медом

Огірки з медом – поєднання на любителя, але таких любителів з кожним днем стає все більше і більше, адже ці горезвісні салати зі стандартним набором одних і тих же інгредієнтів вже приїлися. Час відкривати для себе нові смаки і дивувати гостей незвичайними літніми закусками! Давайте ж дізнаємося, як правильно приготувати і подати огірки з медом.
Інгредієнти для огірків з медом:
- Огірок свіжий 400 грам
- Мед рідкий 1,5 столової ложки
- Зелень кропу свіжа 1 великий пучок
- Вода 1,5 чайної ложки
- Сіль за смаком
Приготування огірків з медом:
Крок 1: готуємо огірки.
Насамперед промийте огірки і відріжте у них кінчики. Потім відріжте від кожного овоча невеликий шматочок і спробуйте, чи не гірчать вони. Якщо ви відчули гіркоту, доведеться огірки очистити від шкірки, якщо все в порядку, то пропускайте етап чистки.
Підготовлені огірки наріжте великими, але тонкими кружальцями і складіть їх в друшляк. Додайте солі, акуратно перемішайте і залиште в підвішеному стані на 15-20 хвилин. Огірки дадуть сік, який стече через дірочки в друшляку.
Крок 2: готуємо зелень кропу.
Зелень кропу промийте та висушіть за допомогою одноразових паперових рушників. Розкладіть травичку на дошці і відріжте жорсткі стебла, а те що залишилось порубайте на дуже дрібні шматочки.
Крок 3: готуємо медову заправку.
Подрібнений кріп зсипте в чашу, залийте його медом і чистою водою. Як слід перемішайте і накрийте кришкою або харчовою плівкою. Нехай заправка постоїть так протягом все тих же 15-20 хвилин, як і огірки.
Крок 4: подаємо огірки з медом.
Після того, як огірки настоялися і дали трохи соку, вийміть їх з друшляка і обсушіть за допомогою одноразових паперових рушників. Потім викладайте їх на блюдо для подачі шар за шаром, поливаючи кожен медовою заправкою з кропом. Наприкінці вилийте зверху залишившийся мед із зеленню і подавайте оригінальну закуску з огірків до столу.
Огірки з медом виходять легкими, свіжими, трохи солодкими і тому завжди знаходять своїх шанувальників, хоча смак у них зовсім не однозначний, але в тому ж і вся принадність.
– Це базовий рецепт, ви можете експериментувати з ним, додаючи нові інгредієнти, наприклад, часник або чорний мелений перець. Можливо ви навіть захочете використовувати замість кропу петрушку або ароматну кінзу.
– Для приготування салату потрібен рідкий мед. І, якщо ваш раптом засахарився, просто підігрійте його злегка на водяній бані.
– Якщо дуже хочеться, можна додати до огірків з медом заправку з густої сметани, наприклад, або розбавити мед з кропом так само рослинним маслом з винним оцтом.
Смачного!
Напишіть відгук