
Сьогоднішня закуска увібрала в себе все найкраще з салату “Оселедець під шубою” і всім відомого і багатьма улюбленого вінегрету (теж салату, що немає заправки). Готується максимально просто, може бути присутнім на столі як в індивідуальній подачі, так і у вигляді салату (в останньому випадку соус з вершкового сиру перетворюється … на елегантну заправку).
Буряк для цієї закуски я раджу саме запікати – так в ній зберігається максимум корисних речовин, смаку і кольору. Якщо ще не пробували – запечіть і відчуйте різницю.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 запечений буряк середнього розміру (близько 250-300 г в готовому вигляді)
- 2 відварені картоплини
- 250 г філе оселедця
- 1 невелике кисло-солодке яблуко
- 3-4 стрілки зеленої цибулі
- сіль за смаком і необхідності
Для соусу:
- 100 г вершкового сиру
- 50 г сметани
- 50 г майонезу
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
Буряк, картоплю, очищене яблуко і оселедець нарізаємо дрібними кубиками однакового розміру. Цибулю дрібно рубаємо.
Додаємо за смаком сіль (якщо оселедець дуже солоний – сіль не потрібна зовсім).
Перемішуємо.
Змішуємо вершковий сир, сметану, майонез і натертий або дрібно нарізаний часник. Солимо за смаком.
На тарілку укладаємо соус колом, діаметр якого трохи більше кільця, через яке ви будете викладати закуску. На соус ставимо кільце, наповнюємо салатом і утрамбовуємо. Знімаємо кільце.
Прикрашаємо у відповідності зі своїми уявленнями про прекрасне. У мене в якості декору – ягоди каперсів, перлова цибуля, міні-перчик чилі і рубана шніт-цибуля.
Подаємо з підсмаженим чорним хлібом.

Смачного!
Leave a Reply