Оселедець з буряком по-татарськи

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогоднішня закуска увібрала в себе все найкраще з салату “Оселедець під шубою” і всім відомого і багатьма улюбленого вінегрету (теж салату, що немає заправки). Готується максимально просто, може бути присутнім на столі як в індивідуальній подачі, так і у вигляді салату (в останньому випадку соус з вершкового сиру перетворюється … на елегантну заправку).
Буряк для цієї закуски я раджу саме запікати – так в ній зберігається максимум корисних речовин, смаку і кольору. Якщо ще не пробували – запечіть і відчуйте різницю.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 запечений буряк середнього розміру (близько 250-300 г в готовому вигляді)
  • 2 відварені картоплини
  • 250 г філе оселедця
  • 1 невелике кисло-солодке яблуко
  • 3-4 стрілки зеленої цибулі
  • сіль за смаком і необхідності

Для соусу:

  • 100 г вершкового сиру
  • 50 г сметани
  • 50 г майонезу
  • 1 зубчик часнику
  • сіль за смаком

seld-so-svekloi-po-tatarski-1
Буряк, картоплю, очищене яблуко і оселедець нарізаємо дрібними кубиками однакового розміру. Цибулю дрібно рубаємо.
seld-so-svekloi-po-tatarski-2
Додаємо за смаком сіль (якщо оселедець дуже солоний – сіль не потрібна зовсім).
Перемішуємо.
Змішуємо вершковий сир, сметану, майонез і натертий або дрібно нарізаний часник. Солимо за смаком.
kabachkovye-oladyi-s-lososem-5


На тарілку укладаємо соус колом, діаметр якого трохи більше кільця, через яке ви будете викладати закуску. На соус ставимо кільце, наповнюємо салатом і утрамбовуємо. Знімаємо кільце.
Прикрашаємо у відповідності зі своїми уявленнями про прекрасне. У мене в якості декору – ягоди каперсів, перлова цибуля, міні-перчик чилі і рубана шніт-цибуля.
Подаємо з підсмаженим чорним хлібом.
seld-so-svekloi-po-tatarski-33
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.