
Смачна і до того дуже оригінальна закуска – фаршировані шампіньйони. Печериці рецепти приготування, яких освоїть навіть не досвідчена в кулінарних премудростях господиня, сподобається гостям, такі шампіньйони прикрасять будь-який стіл. Капелюшки печериць можна нафарширувати баклажанами, горіхами і сиром, картоплею – все залежатиме від фантазії самої господині.
Інгредієнти:
- печериці 20 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт
- яйце 1 шт
- сир 75 гр
- вершкове масло 25 гр
- панірувальні сухарі 1 ст.л.
Печериці добре промити і почистити. Акуратно слід відокремити ніжки від капелюшків.
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Обсмажувати необхідно цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Порізані дрібно ніжки печериць додаємо до цибулі і тушкуємо на повільному вогні. Печериці слід посолити (солити слід трохи, так як сулугуні сир солоний і головне не переборщити з сіллю) поперчити. Сковороду з грибами зняти з вогню і остудити.
На великій тертці тремо сир (краще всього використовувати сир сулугуні). Яйця слід відварити, остудити і почистити. Нарізати яйця дрібно і змішати з сиром.

Змішуємо обсмажені гриби (ніжки), сир, яйце. Все змішуємо з панірувальними сухарями. Якщо начинка вийшла дуже густою, то потрібно додати молока (можна використовувати біле вино). У суміш ще додаємо селера, базилік, материнка (найкраще використовувати сушені прянощі).

Начиняємо сумішшю капелюшки печериць, посипаємо тертим сиром. Розміщувати капелюшки краще в глибокій ємності, яка щедро змащена рослинним або оливковим маслом. Скропити начинені капелюшки білим вином і поставити в духовку, попередньо нагріту до 190-200 градусів.
Запікати капелюшки до готовності (15-20 хвилин). Періодично їх необхідно поливати вином. Печериці рецепти приготування, яких прості, поїдати можна як у гарячому, так і холодному вигляді.

Смачного!
Leave a Reply