Помідори з часником і майонезом

» » » Помідори з часником і майонезом
Помідори з часником і майонезом

Ніжніше ніжного, соковитіше соковитого тільки помідори з часником і майонезом. Це апетитне блюдо підкорить вас своєю простотою в приготуванні і неймовірно божественним смаком. Дане чудо кулінарії може бути прекрасною закускою на святковому або повсякденному столі, легким сніданком вечерею або апетитним доповненням до обіду. Готуйте і насолоджуйтеся!

  • Помідори 2-3 штуки (великі і щільні)
  • Сир твердий 100 грам
  • Часник 1-2 зубці
  • Майонез (жирний) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Листя салату за смаком і бажанням

Помідори з часником і майонезом
Для початку викладаємо на кухонний стіл всі інгредієнти, які знадобляться для страви. Потім за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки часник і промиваємо його разом з помідорами, а також улюбленою зеленню під цівками холодної проточної води. Потім сушимо ці продукти паперовими кухонними рушниками і продовжуємо підготовку. Зубчики часнику видавлюємо через прес в невелику миску, додаємо туди майонез і перемішуємо їх столовою ложкою до однорідної консистенції. Соус готовий!
Помідори з часником і майонезом
Твердий сир позбавляємо від парафінової кірки і подрібнюємо його на крупній або середній тертці.
Помідори з часником і майонезом
Листочками салату застиляємо велике плоске блюдо. У томатів видаляємо місце, на якому кріпилася плодоніжка, кладемо їх на обробну дошку, нарізаємо їх кільцями товщиною в 6-7 міліметрів і приступаємо до наступного кроку.
Помідори з часником і майонезом
Викладаємо на салатні листя помідорні кільця. Посипаємо їх за смаком сіллю і чорним меленим перцем. Залишаємо овочі в такому вигляді на 2-3 хвилини, щоб пустили сік. Потім змащуємо кожен шматочок томата часниковим майонезом і посипаємо подрібненим сиром. За бажанням прикрашаємо блюдо дрібно рубаною зеленню кропу, петрушки, кінзи або зеленої цибулі і сервіруємо до столу в якості закуски.
Помідори з часником і майонезом подають відразу після приготування або через 10-12 хвилин в охолодженому вигляді, як розпалюючу апетит закуску. Це чудо сервірують на великому блюді або підносі попередньо прикрасивши свіжою зеленню кропу, петрушки, кінзи, зеленої цибулі, базиліка, також чудовим доповненням можуть бути колечка оливок або маслин. Смачна і корисна їжа – запорука здоров’я!
– Замість твердого сиру можна використовувати плавлений сир;
– Дуже часто беруть маленькі помідори, розрізають їх уздовж на 2 частини, видаляють насіння з соком і заповнюють кожну половинку часниковим майонезом. Потім посипають подрібненим сиром, прикрашають свіжою зеленню і сервірують;
– Непогана заміна майонезу – густі жирні вершки, кисломолочний йогурт без добавок або сметана;
– Чорний перець можна замінити на запашний або червоний або доповнити його будь-якими іншими спеціями, а також сушеними травами, якими приправляють овочі;
– Дана страва не зберігається в холодильнику більше 12 годин, тому краще готувати її невеликими порціями;
– Іноді на нарізані томати спочатку викладають цибулеву соломку, потім колечка із зварених круто яєць, скибочку шинки і тільки потім майонез, сир і зелень.
Помідори з часником і майонезом
Смачного!

Помідори з часником і майонезом обновлено: Січень 31, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика