Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

» » Профітролі з кракелюр і лососевим мусом
Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Профітролі з лососем стали вже постійним учасником наших домашніх застіль, вечірок і тусовок. Дуже звичним учасником. Але нещодавно я відкрила для себе нову грань цієї закуски, яка з’являється завдяки … солодкій ноті в самих Профітролі. А додати цю солодку ноту можна вже відомим нам кракелюр (або кракелінам), з яким я вас знайомила (а комусь просто нагадувала) в рецепті шу із заварним і малиновим кремом.

Спробуйте – це правда дуже смачно.

Інгредієнти для профітролі з кракелюр і лососевим мусом на 50 міні-профітролів (8-10 порцій):

Для заварного тіста:

  • 200 мл води
  • дрібка солі
  • щіпка цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 140 г борошна
  • 4 яйця С-1

Для кракелюра:

Приготування профітролі з кракелюр і лососевим мусом:

Готуємо заварне тісто.

Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло.

 

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо з вогню і вмішуємо борошно.

Повертаємо на плиту і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Знімаємо каструлю з вогню, викладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, помішуйте на найнижчих швидкостях, звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати дуже рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладеньким.

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Перекладаємо його в кондитерський мішок із звичайною круглою насадкою діаметром 10-11 мм.

Готуємо кракелюр. Для цього розтираємо масло з борошном і цукром до стану м’якого тіста.

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Розкачуємо тісто між двох шарів пергаменту до товщини близько 1,5-2 мм.

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Кладемо в морозильну камеру.

На деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком відсаджуємо шу діаметром близько 3,5 см.

Виймаємо з морозилки розкатаний кракелін. Даємо полежати пару хвилин при кімнатній температурі, потім вирізаємо кружки діаметром трохи більше відсадженого шу. Кладемо по кружечку на кожне шу і злегка притискаємо.

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності і золотистого кольору, близько 30-35 хвилин.

Остуджуємо. З кожної булочки зрізаємо верхню третину. Наповнюємо профітролі лососевим мусом і накриваємо зрізаними кришечками.

Подаємо.

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом

Смачного!

Профітролі з кракелюр і лососевим мусом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика