
Віддаю черговий боржок. Зажала рецепт 🙂 Каюсь і віддаю 🙂
Рецепт тіста я привезла з Київської кулінарної академії ще в листопаді. І поки це тісто для піци для мене лідирує серед інших. Начинка, звичайно ж, може бути будь – тут я даю той варіант, який міцно прижився у нас в сім’ї (цю піцу я печу регулярно).
Інгредієнти на 2 піци діаметром 35-37 см:
Для тіста:
- 2 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
- 320 г хлібного борошна (беремо з максимальним вмістом білка)
- 160 мл води
- 20 мл оливкової олії
- 1/4 ч.л. солі
Для соусу:
- 200 г томатів у власному соку
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч.л. суміші прованських трав
- сіль і цукор за смаком
Для начинки:
- 600 г моцарели для піци
- 400 г шинки
- 150-200 г салямі
- 2-4 помідора
- 2 ст.л. песто
Готуємо тісто. Дріжджі розчиняємо в теплій воді. Додаємо половину оливкової олії і борошно, починаємо місити тісто. У процесі додаємо масло, що залишилося і сіль. Місимо до однорідності. Тісто буде досить крутим – це нормально.
Ділимо тісто на 2 частини, з кожної формуємо кулю.
Присипаємо борошном, кладемо кожен в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочивати приблизно на 30 хвилин.
Готуємо соус. Томати розминаємо і кладемо в сотейник разом з соком. Додаємо трави, доводимо до кипіння і готуємо на середньому вогні 5 хвилин. Додаємо дрібно нарізаний часник, сіль і цукор за смаком, прогріваємо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і перебиваємо блендером.
Моцареллу тремо на крупній тертці.
Шинку, салямі і помідори нарізаємо тонкими скибочками.
Відпочиле тісто розгортаємо в коло. Я печу на сітці для піци – на ній виходить ідеально для домашніх умов. Якщо є можливість – купіть (шукати в спеціалізованих пекарських магазинах). Якщо ні – печемо на деку. Кладемо на нього тісто. Змащуємо половиною соусу.
Посипаємо сиром (залишаємо трохи, щоб присипати начинку зверху), кладемо начинку і соус песто. Присипаємо відкладеним сиром.
Відправляємо в розігріту до максимуму духовку – в ідеалі до 300 градусів. У мене на 300 піца випікається за 7-8 хвилин.
Готову піцу нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply