Піца з томатами і шинкою

» » Піца з томатами і шинкою
Піца з томатами і шинкою

Віддаю черговий боржок. Зажала рецепт 🙂 Каюсь і віддаю 🙂

Рецепт тіста я привезла з Київської кулінарної академії ще в листопаді. І поки це тісто для піци для мене лідирує серед інших. Начинка, звичайно ж, може бути будь – тут я даю той варіант, який міцно прижився у нас в сім’ї (цю піцу я печу регулярно).

Інгредієнти на 2 піци діаметром 35-37 см:

Для тіста:

  • 2 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
  • 320 г хлібного борошна (беремо з максимальним вмістом білка)
  • 160 мл води
  • 20 мл оливкової олії
  • 1/4 ч.л. солі

Для соусу:

  • 200 г томатів у власному соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч.л. суміші прованських трав
  • сіль і цукор за смаком

Для начинки:

  • 600 г моцарели для піци
  • 400 г шинки
  • 150-200 г салямі
  • 2-4 помідора
  • 2 ст.л. песто

Готуємо тісто. Дріжджі розчиняємо в теплій воді. Додаємо половину оливкової олії і борошно, починаємо місити тісто. У процесі додаємо масло, що залишилося і сіль. Місимо до однорідності. Тісто буде досить крутим – це нормально.

Ділимо тісто на 2 частини, з кожної формуємо кулю.

Піца з томатами і шинкою

Присипаємо борошном, кладемо кожен в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочивати приблизно на 30 хвилин.

Готуємо соус. Томати розминаємо і кладемо в сотейник разом з соком. Додаємо трави, доводимо до кипіння і готуємо на середньому вогні 5 хвилин. Додаємо дрібно нарізаний часник, сіль і цукор за смаком, прогріваємо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і перебиваємо блендером.

Піца з томатами і шинкою

Моцареллу тремо на крупній тертці.

Піца з томатами і шинкою

Шинку, салямі і помідори нарізаємо тонкими скибочками.

Відпочиле тісто розгортаємо в коло. Я печу на сітці для піци – на ній виходить ідеально для домашніх умов. Якщо є можливість – купіть (шукати в спеціалізованих пекарських магазинах). Якщо ні – печемо на деку. Кладемо на нього тісто. Змащуємо половиною соусу.

Піца з томатами і шинкою

Посипаємо сиром (залишаємо трохи, щоб присипати начинку зверху), кладемо начинку і соус песто. Присипаємо відкладеним сиром.

Піца з томатами і шинкою

Відправляємо в розігріту до максимуму духовку – в ідеалі до 300 градусів. У мене на 300 піца випікається за 7-8 хвилин.

Готову піцу нарізаємо і подаємо.

Піца з томатами і шинкою

Смачного!

 

Піца з томатами і шинкою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика