Рецепт булочок для хот-догів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рецепт булочек для хот-догов

Як би не лаяли дієтологи фаст-фуд, часом без нього просто не обійтися, а улюблені хот-доги багато нерідко готують і вдома. Зазвичай при цьому думають в основному про те, що всередині, але ж і булочка, в якій все це знаходиться, теж має значення. Булочка повинна бути пишною, м’якою і смачною. Пропонуємо вам рецепт булочок для хот-догів, які виходять саме такими.

Рецепт булочок для хот -догів включає такі інгредієнти:

  • молоко або вода – 1 стакан
  • яйця – 1 шт. + 1 яйце для змащування
  • рослинна олія – 1-2 ст.л. + Рослинне масло для обмазування
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – 1 неповна ч.л.
  • борошно – 400-500 г
  • сухі дріжджі – 1 ч.л. з гіркою

Рецепт булочок для хот -догів – технологія приготування:
1 . Вилийте в миску половину молока ( теплого) , всипте дріжджі і цукор , перемішайте і поставте в тепле місце , наприклад , у газової плити або батареї. Хвилин через 15 на опарі з’явиться своєрідна « шапочка» з дріжджів .
2 . Збийте яйце з сіллю і вилийте в дріжджову опару.
3. Вливаємо другу половину молока.
4 . Всипте в опару 370-380 г борошна , перемішайте , додайте рослинне масло , ще раз перемішайте , накрийте рушником і знову поставте в тепле місце на півгодини. За цей час обсяг тіста повинен збільшитися приблизно в три рази.
5 . Додайте ще трохи борошна , гарненько замісіть тісто і поставте його в тепле місце на 20-25 хв. , Щоб воно ще раз піднялося.
6 . Викладіть тісто на стіл , посипаний борошном , замісіть тісто щільне , розділіть його на рівні частини і сформуйте коржі .
7. Кожен коржик скрутіть з двох сторін до центру і защіпніть посередині. Хот -доги буде зручніше робити , якщо надати булочкам форму прямокутника.
8 . Кожну булочку змастіть рослинною олією і викладіть на підготовлений лист . Щоб булочки як слід тримали форму і добре піднялися , а не розпливлися , їх потрібно укладати близько, але не впритул один до одного і до країв дека.
9 . Поставте булочки на 30 хв . в тепле місце , щоб вони підійшли , потім поставте їх у духовку , розігріту до 190-200 ° С , і випікайте 15-20 хв.
10 . Щоб булочки були рум’яними і блискучими , хвилин за 5 до кінця випічки змастіть їх поверхню збитим яйцем.
11 . Коли булочки будуть готові , витягніть деко з духовки , дайте їм трохи постояти , а потім акуратно зніміть з дека.

41_09_07_2012_1976
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.