
Як би не лаяли дієтологи фаст-фуд, часом без нього просто не обійтися, а улюблені хот-доги багато нерідко готують і вдома. Зазвичай при цьому думають в основному про те, що всередині, але ж і булочка, в якій все це знаходиться, теж має значення. Булочка повинна бути пишною, м’якою і смачною. Пропонуємо вам рецепт булочок для хот-догів, які виходять саме такими.
Рецепт булочок для хот -догів включає такі інгредієнти:
- молоко або вода – 1 стакан
- яйця – 1 шт. + 1 яйце для змащування
- рослинна олія – 1-2 ст.л. + Рослинне масло для обмазування
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 1 неповна ч.л.
- борошно – 400-500 г
- сухі дріжджі – 1 ч.л. з гіркою
Рецепт булочок для хот -догів – технологія приготування:
1 . Вилийте в миску половину молока ( теплого) , всипте дріжджі і цукор , перемішайте і поставте в тепле місце , наприклад , у газової плити або батареї. Хвилин через 15 на опарі з’явиться своєрідна « шапочка» з дріжджів .
2 . Збийте яйце з сіллю і вилийте в дріжджову опару.
3. Вливаємо другу половину молока.
4 . Всипте в опару 370-380 г борошна , перемішайте , додайте рослинне масло , ще раз перемішайте , накрийте рушником і знову поставте в тепле місце на півгодини. За цей час обсяг тіста повинен збільшитися приблизно в три рази.
5 . Додайте ще трохи борошна , гарненько замісіть тісто і поставте його в тепле місце на 20-25 хв. , Щоб воно ще раз піднялося.
6 . Викладіть тісто на стіл , посипаний борошном , замісіть тісто щільне , розділіть його на рівні частини і сформуйте коржі .
7. Кожен коржик скрутіть з двох сторін до центру і защіпніть посередині. Хот -доги буде зручніше робити , якщо надати булочкам форму прямокутника.
8 . Кожну булочку змастіть рослинною олією і викладіть на підготовлений лист . Щоб булочки як слід тримали форму і добре піднялися , а не розпливлися , їх потрібно укладати близько, але не впритул один до одного і до країв дека.
9 . Поставте булочки на 30 хв . в тепле місце , щоб вони підійшли , потім поставте їх у духовку , розігріту до 190-200 ° С , і випікайте 15-20 хв.
10 . Щоб булочки були рум’яними і блискучими , хвилин за 5 до кінця випічки змастіть їх поверхню збитим яйцем.
11 . Коли булочки будуть готові , витягніть деко з духовки , дайте їм трохи постояти , а потім акуратно зніміть з дека.
Приємного апетиту!
Leave a Reply