Роли «Каліфорнія» в Росії мають, мабуть, найбільшу популярність серед страв японської кухні. У ресторанах можна зустріти самі різні варіанти їх приготування. За 40 хвилин ви зможете приготувати найсмачніші роли для вечері.
Інгредієнти:
- Рис круглозернистий «Японіка» 75 г
- Крабові палички 3 шт.
- Авокадо 70 г
- Огірки 70 г
- Ікра летючої риби 60 г
- Імбир 50 г
- Водорості норі 1 шт.
- Соєвий соус 30 г
- Кунжут білий 6 г
- Рисовий оцет 15 г
- Васабі 10 г
- Мірін 40 г
- Цукор 5 г
Почистіть імбир, наріжте дуже тонкими пластинами овочечисткою; закип’ятіть 200 мл води, підсолити, закиньте імбир, зніміть з вогню і дайте настоятися 10 хвилин; злийте воду, додайте половину цукру, залийте Мірін з великого пакета, перемішайте і дайте настоятися 30-40 хвилин.
Залийте рис водою так, щоб вода була вище рису на 1 см, доведіть до кипіння і варіть з закритою кришкою на слабкому вогні протягом 15 хвилин до повного випаровування води; додайте в рис рисовий оцет, мірін з маленького пакета, перемішайте, накрийте кришкою і рушником, дайте настоятися 15 хвилин.
Почистіть авокадо, звільніть від кісточки; огірок і авокадо наріжте довгими тонкими смужками, крабові палички розріжте вздовж на 2 частини; обмотайте килимок для суші харчовою плівкою.
Розріжте лист норі навпіл уздовж лінії; покладіть лист норі на килимок глянсовою стороною вниз; зробіть відступ від далекого краю норі, викладіть половину рису тонким щільним шаром, так щоб він трохи виступав за ближній край листа; посипте половиною кунжуту.
Переверніть лист за допомогою килимка рисом вниз, відступом до себе, змастіть середину ? васабі; викладіть зверху на лист огірок, авокадо і крабове м’ясо так, щоб не було порожнечі.
За допомогою килимка сформуйте щільний рол, надайте йому прямокутну форму; з’єднайте рол, наліпив який виступає за край рис на відступ; на рівній поверхні розподіліть половину ікри і обваляйте рол що вийшов.
Сформуйте другий рол; обріжте краї, розріжте рол на частини і подавайте з соєвим соусом, васабі і маринованим імбиром.
Смачного!