Рулетики з баклажанів з сиром і часником

» » » Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Рулетики з баклажанів з сиром і часником

Літо, а також осінь дарують нам безліч корисних фруктів і овочів, з яких можна приготувати безліч шикарних перших і других страв або закусок. Одним з таких кулінарних шедеврів ми сьогодні із задоволенням поділимося з вами, а називається ця смакота рулетики з баклажанів з сиром і часником. Така проста їжа не тільки урізноманітнює повсякденне або святкове меню, а й подарує приємну насолоду своїм свіжим, злегка гоструватим присмаком і насиченим ароматом!

  • Баклажани 3 штуки
  • Сир жирний 100 грам
  • Сир твердий 50 грам
  • Сметана 2 столові ложки
  • Часник 3 зубчики
  • Кріп (свіжий) за смаком
  • Петрушка (свіжа) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне скільки знадобиться

Рулетики з баклажанів з сиром і часником
В першу чергу за допомогою гострого кухонного ножа відрізаємо у кожного баклажана плодоніжку. Потім промиваємо їх разом з очищеними зубчиками часнику і гілочками зелені під цівками холодної проточної води. Сушимо все паперовими кухонними рушниками, по черзі відправляємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Баклажани шинкуємо вздовж пластами товщиною від 2 до 4 міліметрів, викладаємо їх в глибоку миску шарами, одночасно пересипаючи кожен невеликою жменею кам’яної солі, і ставимо під прес на 30 хвилин. Цей процес допоможе позбутися від більшої частини гіркоти, яка міститься в даному овочі.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Тим часом кріп з петрушкою рубаємо, твердий сир подрібнюємо на дрібній або середній тертці, а сир перекладаємо в невелику миску і розтираємо виделкою на невеликі крупинки. Далі викладаємо на стільницю решту продуктів, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Додаємо до розім’ятого творогу підготовлений твердий сир, сметану, кріп і петрушку. Приправляємо їх за смаком сіллю і чорним меленим перцем. Туди ж видавлюємо через прес зубчики часнику і перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції – начинка готова!
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Через 30 хвилин, коли баклажани настоятися, знову промиваємо їх від надлишку солі, злегка віджимаємо і знову сушимо паперовими рушниками. Потім ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї пару столових ложок рослинного масла. Через кілька хвилин опускаємо в розігрітий жир 3-4 баклажанових пласта і смажимо їх з обох боків до м’якості, а також золотистої скоринки.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Перетримувати їх на плиті не варто, щоб не підгоріли, від цього корочка буде твердою, тому як тільки підрум’яняться, за допомогою кухонної лопатки, перекладаємо овочеві скибочки на велике плоске блюдо або дошку. Тим же способом готуємо решта баклажанів, періодично підливаючи в сковороду масло.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Далі беремо баклажанний пласт, викладаємо на один з його далеких кінців 1-1,5 столові ложки часниково-сирної начинки і звертаємо невеликий щільний рулет.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Також робимо інші, поки не закінчаться продукти. Потім викладаємо апетитну страву на велике плоске блюдо, за бажанням прикрашаємо закуску свіжими гілочками зелені і сервіруємо до столу.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником після приготування подають в теплому або холодному вигляді як закуску. Їх сервірують на великому плоскому блюді або порціями на тарілках, попередньо прикрасивши гілочками або листочками свіжої зелені, наприклад, кропу, петрушки, кінзи або базиліка, а також за бажанням доповнивши зернами граната, маслинами, оливками, салатним листям і фігурно нарізаними свіжими овочами. Смачно, недорого, корисно і швидко! Насолоджуйтесь!
– Дуже часто тим же способом готують рулети з кабачків, тільки даний овоч злегка підсолювати і панірують у борошні безпосередньо перед смаженням;
– Альтернатива сметані – майонез або жирні вершки, сиру – плавлений сирок, а чорному перцю – запашний;
– Зелень в начинку класти не обов’язково. Також можна використовувати один вид або замінити кріп або петрушку кінзою, базиліком, зеленою цибулею;
– Іноді перед нарізкою цілі баклажани замочують в підсоленій воді приблизно на 30-60 хвилин. Овочі, підготовлені таким чином, позбавляються від більшої кількості гіркоти і вбирають трохи рідини, за рахунок чого під час смаження витрачається менше жиру, так як вода його відштовхує.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Смачного!

Рулетики з баклажанів з сиром і часником обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика