Рулет з курки з печінкою

» » Рулет з курки з печінкою
Рулет з курки з печінкою

Один курячий рулет ми з вами вже готували. Сьогодні приготуємо ще один 🙂 Принцип приготування практично той же, результат дещо інший за рахунок начинки. * Схаменувшись * Ви ж любите курячу печінку, так?

У гарячому вигляді це відмінна друга страва, в холодному – прекрасна ситна закуска. Якщо ви не подужали цей рулет за один раз – ви можете заморозити його і тримати в морозильній камері близько місяця. Розморожувати, зрозуміло, в холодильнику і прогріти в духовці після розморожування.

Орієнтовний час приготування: 1 година 55 хвилин

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 1 ціла курка, близько 2 кг
  • 200 г курячої або гусячої печінки
  • ½ солодкого перцю
  • 1 велике стебло селери
  • 3-4 гілочки петрушки
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування рулету з курки

З курячої тушки вирізаємо кістки так, щоб м’ясо з шкірою залишилося по можливості одним шматком.

Рулет з курки з печінкою

Розпластуємо м’ясо у вигляді прямокутника. На ті частини, на яких шар м’яса занадто тонкий, кладемо заплатки з зрізаного з грудки білого м’яса. Товщина шару повинна бути максимально однаковою. Солимо і перчимо м’ясо.

Рулет з курки з печінкою

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо печінку, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин.

Рулет з курки з печінкою

Селеру розрізаємо на 2 частини вздовж. Перець нарізаємо товстою соломкою.

На середину пласта з курки кладемо печінку, селеру, солодкий перець і зелень петрушки.

Рулет з курки з печінкою

Звертаємо рулет, починаючи з широкої сторони. Розрізаємо його навпіл. Кожну половину обмотуємо декількома шарами харчової плівки, кінці зав’язуємо, сам рулет перев’язуємо ниткою.

Рулет з курки з печінкою

У велику каструлю наливаємо 2 літри води, кладемо запашний перець, лавровий лист, корінь петрушки та інші прянощі для бульйону. Солимо так, щоб вода була злегка пересолена. Доводимо до кипіння. На дно каструлі кладемо тарілку, зверху поміщаємо рулети. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо каструлю кришкою і варимо 40 хвилин.

Зварені рулети охолоджуємо протягом 15 хвилин, потім звільняємо від плівки, кладемо у форму для запікання і змащуємо сумішшю соєвого соусу і меду.

Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.

Нарізаємо на скибочки і подаємо.

Рулет з курки з печінкою

Смачного!

Рулет з курки з печінкою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика