Рулет з лаваша з сьомгою

Рулет з лаваша з сьомгою

Рулет з лаваша з сьомгою – дуже популярна закуска, варіантів приготування якої безліч. Така смакота робиться досить швидко, виходить апетитною і виглядає на столі досить барвисто, ошатно, так що якщо до вас ось-ось мають нагрянути гості зробіть це казкове частування, скорило не одного, а тисячі гурманів в усьому світі!

  • Сьомга слабосолона (філе) 200 грам
  • Сир вершковий 200 грам
  • Лаваш (тонкий) 1 штука
  • Кріп свіжий 1 пучок

Рулет з лаваша з сьомгою


В першу чергу промиваємо під цівками холодної проточної води невеликий пучок кропу, струшуємо його над раковиною від надлишків рідини, злегка обсушуємо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і дрібно шаткуємо.
Рулет з лаваша з сьомгою
Потім відправляємо в невелику миску ніжний вершковий сир. Туди ж пересипаємо подрібнену зелень і перемішуємо їх столовою ложкою до однорідної консистенції.
Рулет з лаваша з сьомгою
Далі дістаємо сьомгу з упаковки, чистим ножем піддягаємо на філе шкірочку, прихоплюємо її пальцями і повністю видаляємо одним ривком від себе, а м’якоть риби ріжемо на новій дошці поперек пластами товщиною в 4-5 міліметра. Після цього викладаємо на стільницю інші інгредієнти, а також інвентар, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.
Рулет з лаваша з сьомгою
Розгортаємо на стільниці у всю довжину тонкий лаваш і за допомогою столової ложки змащуємо його сумішшю з сиру і зелені.
Рулет з лаваша з сьомгою
Зверху на ній розподіляємо шматочки сьомги і звертаємо щільний рулет. Потім пакуємо його в поліетиленову харчову плівку, так щоб не було щілин, і відправляємо в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
Після закінчення цього часу викладаємо охолоджене виріб на обробну дошку, видаляємо поліетилен і нарізаємо рулет поперек порційними шматочками завтовшки в 1,5-2 сантиметри, викладаємо їх на плоске блюдо, піднос або тарілку і сервіруємо до столу.
Рулет з лаваша з сьомгою після приготування деякий час настоюють в морозильній камері, потім розрізають на порції і сервірують їх в охолодженому вигляді як ситну і запаморочливо смачну закуску, яка чудово доповнює будь-яку трапезу. Насолоджуйтесь!
– Замість вершкового сиру, можна використовувати жирний сир;
– Дуже часто в сирну начинку додають пару столових ложок майонезу, сметани або натуральних вершків;
– За бажанням сир можна приправити за смаком сіллю, а також запашним або чорним меленим перцем;
– До кропу можна додати кілька гілочок петрушки, колечка зеленої цибулі, дрібно нарізаний базилік або свіжі листочки орегано;
– Альтернатива сьомзі – будь-яка інша червона безкісткова риба;
– Рулет з лаваша можна робити з будь-якими начинками, м’ясом, грибами, крабовими паличками, відвареною яловичиною або тим, що знайдеться в холодильнику.
Рулет з лаваша з сьомгою
Смачного!

Рулет з лаваша з сьомгою обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика