
Така закуска, як рулет «Оселедець під шубою», зможе ідеально доповнити будь-який святковий стіл. Порівняно з усім знайомим оселедцем під шубою цей рулет буде набагато ефектніше виглядатиме на святковому столі.
Для того, щоб її приготувати, вам необхідні інгредієнти:
- 1. Буряк, зварений в шкірці, або ж, запечений – 4 штуки
- 2. Морква, зварена в шкірці – 4 штуки
- 3. Картопля, зварена у шкірці – 3 штуки
- 4. Яйця (круто) – штуки
- 5. Оселедець – 1 середній
- 6. Ріпчасту цибулю – 1 штука, невеликої
- 7. Майонез – 100 грам
- 8. Сіль – на смак
Приготування рулету:
1. Зваріть попередньо всі овочі і охолоджуйте їх пару годин в холодильнику
2. Обробити оселедець на філе, максимально видаливши кістки, наріжте невеликими кубиками
3. Наріжте дрібно всю цибулю, перемішайте її з оселедцем
4. Очистіть всі овочі від шкірки, після чого, дрібно натріть їх
5. Таким же чином, очистіть і натріть яйця
6. Натертий буряк добре відіжміть, після чого, викладіть одним шаром на плівку (харчову). Тепер, посоліть, і за допомогою рук злегка ущільніть буряк.
7. Поверх буряків викладіть моркву. Так, морквяний шар обов’язково повинен бути менше бурякового шару. Змастіть майонезом.
8. Поверх моркви йде картопляний шар. Цей шар, у свою чергу, повинен бути тонше шару моркви. Знову ж, посоліть і ущільніть, змастивши майонезом.
9. Поверх картопляного шару – шар з яєць. Виконати ті ж дії: посолити і ущільнити, додати майонез.
10. В центр, гірочкою, викладіть оселедець із цибулею.
11. Все зібране згорніть у рулет, обжавши краї. Рулет прямо в плівці сховайте в холодильник на пару годин, а, найкраще, на ніч, щоб він придбав форму.
12. Діставши рулет з холодильника, перекладіть його на блюдо для сервірування, знявши плівки. Прикрашайте рулет так, як вам завгодно. Добре для прикраси підійдуть гілочки будь-якої зелені і майонез або соуси.
Рулет з оселедцем готовий, смачного!
Leave a Reply