Рійет з кролика

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ви пам’ятаєте конфі з качки , рецептом якого я вже ділилася в блозі? Так от рійет – це страва з тієї ж опери – його можна приготувати багато , запечатати жиром або маслом і поступово є 🙂 Сьогодні я пропоную вам рецепт рійета з кролика і свинячої рульки . Свинина тут покликана надати більше соковитості і насиченості досить дієтичному кролячому м’ясу.

Аналогічний фокус можна проробити з качиними ніжками , але про це трохи пізніше.

Інгредієнти:

  • 1 кролик вагою близько 1,5 кг , розрізаний на частини
  • 1 свиняча рулька вагою близько 1,2 кг
  • 2 моркви
  • 2 стебла селери
  • 1 середня цибулина
  • 2 лаврових листа
  • 2 ст.л. солі
  • 2 ч.л. сухого чебрецю + пара гілочок свіжого , якщо є
  • 4 зубчики часнику
  • 60 мл сухого вермуту або білого сухого вина

riyet-iz-krolika-1
Лавровий лист, сіль і сухий чебрець кладемо в ступку і перетираємо.
riyet-iz-krolika-2
З рульки зрізаємо м’якоть.
riyet-iz-krolika-3


Кладемо в миску разом з шматками кролятини, додаємо сіль з прянощами і добре перемішуємо.
riyet-iz-krolika-4
Накриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч або трохи на довше.

Замариноване м’ясо перекладаємо в горщик для тушіння. Додаємо крупно нарізані моркву, селеру, часник і цибулю, а також свіжий чебрець, якщо використовуєте.

riyet-iz-krolika-5
Вливаємо вино і доливаємо води стільки, щоб вона трохи не прикривала вміст горщика. Доводимо до кипіння на конфорці, потім відправляємо тушитись в розігріту до 150 градусів духовку. Тушкуємо, поки м’ясо не стане м’яким і не почне відставати від кісток, близько 1,5-2 годин.

Виймаємо м’ясо з бульйону і даємо трохи охолонути, щоб його можна було брати руками. Прибираємо кістки, м’якоть розбираємо до стану ниток.

riyet-iz-krolika-6
Додаємо бульйон з горщика – стільки, щоб маса придбала кашоподібну консистенцію. Даємо рійету повністю охолонути і розкладаємо по банках. Зверху заливаємо розтопленим вершковим маслом або качиним жиром. Зберігаємо в холодильнику – виживає 2-3 тижні точно. Але як тільки ви порушили масляну пробку – рійет потрібно їсти скоріше;)

Подаємо на хлібі, грінках або, як у моєму випадку, на хлібцях.

riyet-iz-krolika
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.