Салат в кошиках з «Пармезану»

Оригінальний спосіб подачі салату.
Я робила кошики з Пармезану, вони вийшли ніжні, смачні, добре тримали форму.
З іншого сиру не пробувала, але, думаю, можна поекспериментувати.
У кошики можна покласти будь-який салат, головне, щоб він був не дуже соковитим. Наповнювати кошики краще перед подачею.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 10-15 кошиків.
Інгредієнти
- 150 г пармезану
салат:
- 200 г курячого філе
- 200 г маринованих грибів (я використовувала опеньки)
- 100 г цибулі
- 150 мл соєвого соусу
- сіль
- перець
- рослинне масло
для прикраси:
- помідори черрі
- зелень
Приготування
Готуємо салат.
Цибулю дрібно нарізати.
Філе дрібно нарізати.
Змішати філе і цибулю.
Залити соєвим соусом.
Прибрати в холодильник на 1 годину.
Потім соус злити, філе викласти на змащену маслом сковороду.
Смажити, при помішуванні, протягом 10-15 хвилин.
Остудити.
Змішати філе та гриби.
Заправити майонезом.
Якщо необхідно, посолити.
Готуємо кошики.
Сир натерти на дрібній тертці.
Деко застелити папером для випічки.
Викласти 1 ст.л. сиру у вигляді кола, діаметром близько 10-12 см.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору (близько 5-7 хвилин).
За допомогою широкої лопатки зняти коло з паперу.
Гаряче коло надіти на перевернутий стакан (бажано використовувати кілька склянок, щоб кола не затверділи на деко, або деко з рештою колами тримати в теплій духовці).
Остудити.
Зняти кошичок зі склянки.
Наповнити салатом.
Прикрасити половинкою чері та зеленню.
Приємного апетиту!
Напишіть відгук